Video: Viaplay
NHL

Rasmus Dahlin hyllas stort - efter svenska stjärnkampen: "Världsklass"

ANNONS

Trots att Elias Pettersson storspelade Vancouver till segern fick Rasmus Dahlin de flesta lovorden efter nattens svenska stjärnkamp. 
– Det var en världsklass-aktion av honom, säger motståndarmålvakten DeSmith efter 3–2-segern.

Se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

Det blev minst sagt de svenska stjärnornas match i natt när Vancouver Canucks tog emot Buffalo Sabres. I ett jämnt, jämnt möte var det Elias Pettersson och Rasmus Dahlin som låg bakom allt för respektive lag. Till slut drog den förstnämnda det längsta strået. 

– Jag är nöjd med min insats i dag. Definitivt nöjd med vår kedja. Conor Garland gjorde mycket bra. Det var definitivt en bra första match med vår kedja, säger Pettersson till NHL.com efter 3–2-segern. 

Pettersson och Nils Höglander hade fått sällskap av Garland i förstakedjan och låg som sagt bakom allt. "EP40" spelade fram nye kedjekamraten till 1–0 i första perioden och stod sedan både för 2–0 och 3–1 själv. Det sista i tom bur. Ändå var det motståndarlagets svenske stjärna som fick ta emot de stora lovorden.

Hyllas efter personliga rekordet: “En jäkla ledare”

Rasmus Dahlin ville inte vara sämre än sin landsman och visade det mot slutet av mötet. Halvvägs in i tredje perioden, vid ställningen 0–2 visade stjärnbacken sina skills. Dahlin gled enkelt förbi Elias Lindholm och lurade sedan upp Filip Hronek på läktaren med en dragning innan han enkelt placerade in 1–2 i slottet. 

– Han är mycket skicklig. Skottfinter och “toe drags”, han har allt. Det var en världsklass-aktion av honom. Jag hade velat ta den, men åtminstone tog vi segern, säger Vancouvers DeSmith som fick se pucken passera sin plockhandske. 

Även Buffalos coach, Don Granato instämde i hyllningskören. 

– Rasmus är en jäkla ledare. Han kämpade. En kväll som denna när inte mycket gick rätt har vi en chans att vinna när Devon spelar bra och Rasmus kliver fram, säger han till NHL.com.

Elias Pettersson stängde det hela med 3–1 i tom bur, men även då kämpade Dahlin vidare och satte sitt andra mål för kvällen. Därmed står han på 17 fullträffar denna säsong och har överträffat förra årets notering. Det är även ett personligt rekord i NHL. Ändå var han inte helt nöjd. 

– Vi måste göra det bättre i powerplay. Jag måste göra ett bättre jobb. Vi måste fundera ut något där, säger han.


TV: Det bästa från Rasmus Dahlins säsong

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games