Måns Lindbäck skickar passning till Viktor Lodin: “Han lägger sig ner”

Viktor Lodin fortsätter att vara i centrum under SHL-kvalet. 
I kväll fick han med sig två utvisningar på HV-spelare – och HV71 skickade då en passning mot Lodin. 
– Det känns som att han lägger sig ner väldigt mycket, säger Måns Lindbäck till TV4. 
– De hänger inte med på isen och då måste de prata i stället, säger Lodin som svar. 

Under SHL-kvalet har Oskarshamns poängkung Viktor Lodin hamnat i fokus. I den första kvalmatchen dominerade han på isen med 2+1 i Oskarshamns 4-2-vinst. 

Men i den andra matchen tappade han humöret efter att HV71 hade punktmarkerat honom. Efteråt valde han sedan att såga båda HV-spelarna Åke Stakkestad och Tommi Tikka

Även i den tredje matcher i kvalet så hamnade Lodin i centrum. HV fortsatte ligga på honom och Lodin fick med sig två utvisningar då HV-spelare både trippade och slashade honom. 

I pausen var Måns Lindbäck då besviken på Jönköpingslagets disciplin. 

– Det är mycket slag och sådant där ute. Det gäller att vi håller disciplinen så att vi får med oss powerplay och kan ta vara på det, säger Lindbäck till TV4.

Orden mellan Lindbäck och Lodin: “Lägger sig ner”

HV-forwarden skickade sedan också en pik mot Viktor Lodin då han fick en fråga ifall laget lägger för mycket fokus på stjärnan. 

– Nej, det vet jag inte. Jag tror inte det. Det känns som att han lägger sig ner väldigt mycket. Vi får vara lite försiktiga med klubborna men jag tycker att domarna ska läsa av det, säger Lindbäck. 

Lodin hamnade i ordväxlingar med HV71:s spelarbås vid flera tillfällen under den första perioden och skickade då en pik tillbaka mot motståndarna. 

– De vill prata och jag svarar bara. Jag tycker det är en helt okej första. De hänger inte med på isen och då måste de prata med oss i stället, säger Lodin till TV4. 

Trots flera utvisningar åt båda håll så var det fortsatt 0-0 efter att den första perioden var färdigspelad. Oskarshamn tog sedan ledningen i andra men HV kvitterade. Efter 60 minuter stod det 2-2 och förlängning krävdes därmed för att få fram en vinnare. 

HV71 vann sedan matchen med 3-2 i förlängning för att skaffa sig en 2-1-ledning i matcher.


TV: Alla Alexander Nylanders mål i Columbus

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: