Linus Klasen sköt segern till Djurgården.
HockeyAllsvenskan

Linus Klasen hjälte för Djurgården – med 0,4 sekunder kvar

Djurgården vinner efter jättedrama på Hovet.
Linus Klasen avgjorde med 0,4 sekunder kvar av fjärde perioden för att se till att DIF leder med 2-0 i matcher mot Björklöven.
– Det är en sanslös avslutning på matchen, säger TV4 kommentator Daniel Kristiansson.

Den första kvartsfinalen gick helt i Djurgårdens regi som vann med hela 6-2 för att skaffa sig en fördel i serien mot Björklöven

I den andra blev det dock betydligt mer jämnt och 3-3 efter 60 minuter gjorde att det blev förlängning. Linus Klasen avgjorde sedan i sudden death för att se till att Djurgården vinner med 4-3 och nu leder serien med 2-0 i matcher.

Björklöven fick en drömstart på kvällens match på Hovet då Fredric Weigel höll sig framme och styrde in 0-1 redan efter 23 sekunders spel. När lite mer än halva första perioden var spelad så kunde “Löven” också dubblera sin ledning efter en omdiskuterad situation.

Scott Pooley lyfte först undan en DIF-backs klubba vilket gjorde att klubban flög högt upp i luften. Samme Pooley kunde då vinna pucken och skjuta in 0-2-målet. Det blev då irriterat hos Djurgården efter målet.

Weigel: “Jättebra om de fokuserar på domaren”

Mot slutet av första perioden kunde hemmalaget reducera genom Ludvig Rensfeldt och ställningen var alltså 1-2 efter 20 minuter.

– Det var viktigt att vi fick 2-1. Vi spelar helt okej tycker jag. Det är lite frustrerat ibland kanske, vi behöver fokusera på det vi kan göra, säger Rensfeldt till TV4 i pausen.

Fredric Weigel intervjuades också i pausen och hamnade också i en ordväxling med några DIF-fans innan tv-intervjun.

– Det är några 30-åriga gubbar som står och skriker, det är så jävla kul. Det är rätt sjukt alltså. Det är helt otroligt, de är provocerade som fan. De sade att jag var tjock, jag vetefan, jag väger 70 pannor, säger Weigel och menar sedan att “Löven” fick Djurgården ur balans i första perioden:
– Vi är nöjda med starten men vi måste fortsätta för vi ska vinna den här matchen. Det är jättebra om de fokuserar på domaren. Vi fortsätter vara lugna och bara göra jobbet.

Djurgården tvingade fram förlängning

I den andra perioden inledde Djurgården riktigt starkt och tog över matchbilden helt i starten vilket gjorde att Björklöven tog timeout. Men senare kunde dock Djurgården ändå göra mål. Kevin Karlsson kvitterade i en spelvändning efter en passning av kaptenen Marcus Krüger

Men likaläget varande inte länge. Fyra minuter efter 2-2 kunde nämligen Björklöven ta ledningen. Malte Sjögren lade upp pucken fint till Maxime Fortier som kom i ett friläge och kunde skicka in 2-3. Det var alltså fördel Björklöven inför tredje perioden.

– Jag tycker nästan att vi dominerar stundtals där ute. Vi skapar tryck och det ska vi ta med oss till tredje, där ska vi bryta ner dem, säger Djurgårdens målskytt Kevin Karlsson i pausen.

I den tredje perioden lyckades dock Djurgården kvittera då Anton Gradin höll sig framme och skickade in en retur för 3-3 med elva minuter kvar.

Björklöven tappade sedan också viktige backen Brandon Manning som klev av med en skada efter en smäll mot benet. Resterande del av perioden så blev det inga fler mål utan i stället väntade förlängning för att få fram en vinnare i kvartsfinal nummer två.

Linus Klasen hjälte i slutsekunden

Djurgården fick tidigt spela powerplay i fjärde perioden men utan att få utdelning. Björklöven spelade också powerplay halvvägs in i förlängningen men det blev inget mål då heller utan förlängningen fortsatte.

Det såg ut att bli en femte period – men då kom segermålet. Linus Klasen höll sig framme och skickade in 4-3 efter passning av Krüger. Klockan stod på noll när när pucken gick in men efter videogranskning så stod det klart att 0,4 sekunder återstod när pucken passerade mållinjen och Djurgården vinner alltså med 4-3.

De har därmed Björklöven i rejäl brygga när serien vänder upp till Umeå.

Djurgården – Björklöven 4–3 OT (1-2,1-1,1-0,0-0)

Djurgården: Ludvig Rensfeldt, Kevin Karlsson, Anton Gradin, Linus Klasen.
Björklöven: Fredric Weigel, Scott Pooley, Maxime Fortier.

2-0 i matcher till Djurgården.

TV: Hanna Olsson uttagen i VM-truppen: "Inget jag trodde"