Intervju

Mora bjuder upp till grinig dans: "Vi försöker ge tillbaka"

ANNONS

Ett fysiskt starkt AIK tar med sig 2–0 i matcher upp till Mora.
Men så enkelt ger sig inte Dala-laget - trots två raka 1–4-förluster i kvartsfinalen. 
– Där klarar vi av att stå upp, säger tränaren Daniel Hermansson till hockeysverige.se.

HOVET (HOCKEYSVERIGE.SE)

Efter att man varit lite mer tillbakadragna i det fysiska spelet bjöd Mora upp till dans på Hovet under tisdagen. AIK inledde rond två mellan lagen starkt och stångades på, men bortalaget stod emot och lyckades även hålla sig i matchen.

AIK fick även denna gång hål tidigt på ett av grundseriens utropstecken, Waltteri Ignatjew, men därefter höll burväktare tätt - fram till klockan visade 1.24. Då klev Zion Nybeck återigen klev fram och styrde in pucken efter Richard Gynges inspel. Målet blev proppen ur och efterföljdes snabbt av ett mål från Gynges egna klubba och 4–1 i tom bur. 

– Jag tycker att vi bjöd upp till dans förra matchen också, men de fick två snabba mål i deras powerplay, två skott, två mål. Dessutom får de 3–1 i vårt powerplay där vi slarvar. Hockeymässigt bjöd vi upp ill dans senast också. Resultatmässigt var det jämnare idag lite längre. Vi behöver hitta ett sätt att göra lite mer mål och hitta lite mer klara målchanser. Då har vi en chans att vända runt det här, säger Moras tränare Daniel Hermansson till hockeysverige.se. efter det andra nederlaget i slutspelserien. 

Just det fysiska spelet blev en stor, stor del av mötet. Tunga smällar och handgemäng gjorde att det vid ett tillfälle var ont om plats i utvisningsbåsen. 

– Lite grinigt, lite grisigt, sa AIK:s Eric Norin efter första perioden.

AIK gick segrande ur det hela, men Hermansson menar att man stod emot bra. 

– Jag tycker vi hanterade det fysiska spelet bra. Vi hanterade det bra i match ett. De har några gubbar som spelar fysiskt och där klarar vi av att stå upp. Vi försöker ge tillbaka lite i det fysiska. I dag var det fortsatt fysiskt. Lite hetare kanske, lite halvslagsmål och sådana situationer. Jag tycker att vi hanterar det bra. Det är inte där vi förlorar matchen. Det är små marginaler och detaljer, säger han.

Så ska man få hål på spöket: “Lite frustrerat”

Trots att mötet länge var en jämn tillställning åker nu Mora hem med en lite sur smak i munnen efter att man släppt in tre mål på endast 47 sekunder i slutet av denna match. 

– 2–1-målet lyckas Zion styra in och sen hinner vi inte ta ut målvakten. Spelet vänder och vi behöver gå för det. De får en två mot ett och Måns (Carlsson) behöver väl haka ner honom på bortre stolpen, jag såg inte riktigt. Efter det blir det jobbigt. 

Nu vänder matchserien norrut för två möten i Mora, det ena torsdag och det andra lördag. Möten där Hermanssons lite frustrerade mannar ska försöka skjuta hål på spöket Antoine Bibeau som endast släppt in två mål på två matcher. 

– Det är klart att det blir lite frustrerat, men jag tycker inte att vi saknar chanser. Det är mer att vi måste fortsätta tro och vara konsekventa i vårt spel. Då kommer det att komma. Vi har en del målskyttar i vårt lag och förr eller senare så stänker de dit den, då är bollen i rullning, säger Hermansson och fortsätter: 
– Det absolut viktigaste är att vi fortsätter orka, spela den hockeyn vi gör och tro på det vi gör. Sen är det några detaljer. Såklart behöver vi göra något mål i powerplay. Vi pratade inför den här matchen om att vi behöver in och ta kampen framför mål för att ta bort ögonen för honom. Det var ett steg framåt idag tycker jag, men vi behöver ännu mer av det för att göra fler mål.


TV: Summering av Timrås säsong

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games