DOMINANSEN FORTSÄTTER
SDHL

Luleå/MSSK:s dominans fortsätter – vinner sjätte raka SM-guldet

De är helt ostoppbara inom svensk damhockey just nu. Efter 3-0 i matcher mot MoDo har Luleå/MSSK nu bärgat sitt sjätte raka SM-guld.
– Vi ser att andra lagen närmar oss år för år, säger tränaren Jens Själin till SVT efter matchen.

Det är dynastin som ser ut att aldrig ta slut. Luleå/MSSK:s dominans är total. I finalserien mot MoDo gjorde man processen kort och tog hem matchserien med 3-0 i matcher.

Det efter att ha vunnit match tre med 4-2 på hemmaplan.

Det var det sjätte (!) raka SM-guldet för laget som ingen ser ut att kunna stoppa. I den tredje matchen i finalserien tog man ledningen med 1-0 omgående efter ett mål av Anna Kjellbin mindre än tre minuter in.

Luleå dominerade sedan den första perioden kraftigt, och vann skotten med 20-5, men något mer mål fick man däremot inte in.

Skapade nerv i matchen

I den andra kvitterade då också MoDo genom supertalangen Adela Sapovalivova, men glädjen blev kortvarig då Luleå stod för två snabba mål i slutet av den andra perioden. Det var då Petra Nieminen och Linnea Johansson som hittade nätet.

MoDo fick en sista chans att komma in i matchen och förlänga serien när Wilma Sundin kvitterade halvvägs in i den tredje perioden, men Luleå kontrollerade matchbilden totalt och gav aldrig sina motståndare chansen att kvittera.

När MoDo då tog ut målvakten sköt Jenni Hiirikoski in 4-2 från egen zon och då var det sjätte raka guldet hemma i Norrbotten.

– Jag är jättestolt över tjejerna. Det har varit enormt roligt att ha dem i ett och ett halvt år. Drivet de har att vilja bli bättre och utvecklas även fast de vunnit så jävla mycket… starka karaktärer som är bäst när det gäller, säger tränaren Jens Själin till SVT.

TV: Hanna Olsson uttagen i VM-truppen: "Inget jag trodde"