HockeyAllsvenskan

Alexander Wiklund anmäls till disciplinnämnden

Alexander Wiklund fick matchstraff i den första kvartsfinalen mot Djurgården. Nu anmäls Björklöven-forwarden till disciplinnämnden.

Det var drygt sju minuter in i den andra perioden som Alexander Wiklund tappade humöret och delade ut en slashing i knävecket på Djurgårdens back Alexander Ytterell.

Domarna missade inte tilltaget, utan valde att granska situationen och valde därefter att tilldöma Björklövens forward ett matchstraff.

Nu kan 33-åringen straffas ytterligare. Via sin hemsida meddelar Hockeyallsvenskan att Wiklund anmäls till disciplinnämnden till följd av gårdagens slashing.

Expertens kritik: “Det där måste man tygla”

Direkt efter Wiklunds matchstraff kunde Djurgården utöka ledningen till 3–0 i det efterföljande numerära överläget och i TV4-studion kritiserades Wiklund för sitt tilltag.

– Han måste varit förbannat, något måste hänt innan. Jag försvarar det inte på något sätt. Det ser ut som SM-finalen 1996 då man kunde göra på det där sättet. Det blir för uppenbart och för tydligt. Det där måste man tygla. Konsekvensen kommer omgående. Loponen stänger butiken, sade experten Fredrik Söderström i sändningen.

Djurgården vann matchen med 6–2 och leder därmed kvartsfinalserien mot Björklöven med 1–0 i matcher.

TV: Alla Alexander Nylanders mål i Columbus