Foto: TV4.
SHL

Matchstraff för Örebros Melvin Fernström: "Olyckligt"

ANNONS

Efter en tilltrasslad situation fick unge Melvin Fernström lämna avgörande åttondelen mot Luleå tidigt. Örebros 18-årige talang tilldelades matchstraff, men spelarna var eniga om att det hela var olyckligt. 
– Jag trodde inte det skulle bli matchstraff, säger Christopher Mastomäki till TV4. 

18-årige Melvin Fernström var inkastad i Örebros powerplay-uppställning och tänkt att göra skillnad framåt i det sista och avgörande åttondelsmötet med Luleå. Istället fick det stora löftet ta en tidig dusch efter en märklig situation i den andra perioden. 

Fernström och Jesper Sellgren hamnade i en duell nere i hörnet och trasslade sedan ihop sig. Plötsligt flög Sellgrens huvud ner i isen och domaren höjde armen. Till slut tilldelades Fernström ett matchstraff. 

– Hoppas det gick bra med Sellgren. Det är läskigt när man ramlar handlöst och slår huvudet i isen. Det här är en situation vi sällan ser. När det är interference och skada kan man luta sig mot regelboken och kan döma matchstraff, men jag tycker den här är jättesvår, säger TV4:s Sanny Lindström i sändningen.

Spelarna eniga: “Olyckligt” 

0–0 höll sig in i andra pausen där spelare från båda lag menade att det hela var olyckligt, 

– Jag ser det som en solklar fasthållning först, men sedan fortsätter kampen. Han har ner vår junior i sargen rätt många sekunder. En olycklig situation, det vill jag ha sagt, men jag trodde inte det skulle bli matchstraff. Domarna tyckte det var solklart. Det är bra domare och jag vill inte kommentera det mer. De tycker det var en femma och då får vi döda den, säger Christopher Mastomäki till TV4. 

Även Luleås lagkapten Erik Gustafsson var inne på samma spår. 

– Det är ganska olyckligt. Men det känns som att han vill ge tillbaka lite och kasta runt honom. Men det är olyckligt att han landar på huvudet, säger han till TV4. 

Domarens svar

Domaren Mikael Nord fick sedan förklara beslutet som tog efter granskning.  

– Först och främst så blir det en kampsituation, de går ihop och håller om varandra. Han välter honom över sig, det blir som en sittande slewfoot. Det blir en stor skaderisk och inget vi vill ha i hockeyn. Uppsåtet är att välta honom över sitt ben, så som vi läser situationen. Han är chanslös att ta emot sig och huvudet går först i isen. Han är försvarslös där, säger Nord till TV4.


TV: Leo Carlssons första NHL-mål

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games