HockeyAllsvenskan

Björklöven föll - efter Wiklunds hjärnsläpp: "Rejält rapp"

Mardrömsstart och målvaktsbyte tidigt mot Djurgården.
Sedan satte Björklöven ny käpp i eget hjul och föll med 2–6 i första kvartsfinalmötet.
– En hämndaktion som gör att de tappar matchen, säger TV4:s ”Daggen” Eriksson om Alexander Wiklunds matchstraff.

Semifinalmötet mellan Björklöven och Djurgården i fjol blev en bråkig historia. I kväll (måndag) inleddes återigen ett slutspelsmöte mellan lagen. Då rann det över direkt.

Redan i den andra perioden av första kvartsfinalmötet kom första matchstraffet. Bortalagets Alexander Wiklund tog ut sin frustration på Djurgårdens Alexander Ytterell med ett slag i knävecket och domaren höjde snabbt sin arm. Granskningen gick även den snabbt och det var färdigspelat för 33-årige forwarden.

– Wiklund sätter ett ganska rejält rapp på Ytterell, säger TV4:s Mikael "Daggen" Eriksson i sändningen.

Efter smällen försvann Ytterell ut i omklädningsrummet.

Experternas kritik: “Ser ut som SM-finalen 1996”

Djurgården hade fått en drömstart på mötet (Läs mer om det här) och gått upp till 2–0 efter tre minuter. Efter matchstraffet utökade man till 3–0 genom Kalle Loponen innan det blev både 4–0 och 5–0 innan tredje perioden.

I TV4-studion kritiserades då Wiklund rejält för sitt tilltag.

– Han måste varit förbannat, något måste hänt innan. Jag försvarar det inte på något sätt. Det ser ut som SM-finalen 1996 då man kunde göra på det där sättet. Det blir för uppenbart och för tydligt. Det där måste man tygla. Konsekvensen kommer omgående. Loponen stänger butiken, säger Fredrik Söderström innan “Daggen” fortsätter:
– Du måste släppa situationen och gå vidare. Nu är det en hämndaktion som gör att de tappar matchen.

Björklöven reducerade två gånger om i den tredje perioden, men Wiktor Nilsson stängde matchen med 6–2 i tom bur med cirka tre minuter kvar.