SHL-KVALET
HV71 vinner match två mot Oskarshamn.

HV71 vinner andra matchen mot Oskarshamn – kvitterar i kvalet

HV71 var piskade att vinna för att inte hamna i ett 0-2-underläge i kvalserien.
Då klev hemmalaget ut och vann med 4-0 hemma för att kvittera till 1-1 i matcher mot Oskarshamn.

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)

Efter att ha stått för en svag insats i den första kvalmatchen och förlorat med 4-2 i fredags så fick HV71 revansch i kväll.

Hemmalaget vann nämligen med 4-0 i match nummer två av kvalet och det står nu 1-1 i matcher inför att serien vänder till Oskarshamn

Det blev direkt en intensiv start på matchen i Husqvarna Garden och det blev ett fysiskt och tufft spel med en hel del smällar och gruff, bland annat utbröt det ett bråk inuti HV71:s bås.

Henrik Borgström gjorde 1-0 – direkt från utvisningsbåset

Men första perioden blev mållös och det var fortfarande öppet efter 20 minuters ishockey.

I den andra perioden ökade temperaturen ytterligare och Henrik Borgström fick först utvisning för en hög klubba men Oskarshamn lyckades inte göra mål i powerplay.

I stället kunde Borgström hoppa ut ur utvisningsbåset efter två minuter och direkt hänga med i ett HV-anfall. André Petersson fintade och spelade över pucken till Borgström som styrde in 1-0 för HV bara 13 sekunder efter att han hoppat ut på isen.

Många utvisningar – sedan stängde HV71 matchen

Känslorna svallade sedan över mot slutet av mittperioden där framför allt Oskarshamn tappade humöret och drog på sig flera utvisningar i rad innan periodpausen.

HV fick spela fem-mot-tre både i slutet av andra perioden och början av tredje perioden men lyckades inte förvalta läget. Strax efter att Oskarshamn blev fulltaliga kom dock utdelningen för hemmalaget då Oskar Stål Lyrenäs skot 2-0 till HV som därmed hade skaffat sig en rejäl fördel.

HV hade sedan stor kontroll på tillställningen i den tredje perioden och det ledde sedan också till ett 3-0-mål då lagkaptenen André Petersson klev fram och blev målskytt. Matchen punkterades sedan definitivt då Victor Sjöholm gjorde 4-0 i tom kasse.

Frederik Dichow satt på bänken i första kvalmatchen men fick hoppa in mellan stolparna i kväll och stod då för en riktigt stark insats genom att rädda alla 28 skott han fick på sig och hålla nollan.

HV71 utjämnar därmed till 1-1 i matcher efter den oerhört viktiga segern under söndagskvällen. Nu vänder dock kvalet österut till Oskarshamn för två raka hemmamatcher för IKO. Eftersom Oskarshamn vann den första kvalmatchen så har de nu hemmaplansfördel och HV är tvingade att vinna en bortamatch för att hålla sig kvar i SHL.

HV71 – Oskarshamn 4–0 (0-0,1-0,2-0)

HV71: Henrik Borgström, Oskar Stål Lyrenäs, André Petersson, Victor Sjöholm.