Foto: Tv4.
HockeyAllsvenskan

Tyler Vesel avgjorde - Brynäs vann första kvartsfinalen

ANNONS

Storfavoriten Brynäs vann med 2-1 i den första kvartsfinalen mot Nybro. Målen kom inom 51 sekunder i den tredje perioden.
– Det är med andan i halsen de tar sig ur den här matchen, säger TV4:s expert Johan Tornberg.
– Det är en jämn match, men det är också en bra hockeymatch, konstaterar Brynäs tränare Niklas Gällstedt.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Det skiljde 35 poäng mellan lagen i grundserien. Men den första kvartsfinalen mellan Brynäs och Nybro blev en riktig rysare. Det var mållöst efter två perioder, trots att båda lagen skapade mängder av chanser.

Inte minst hade Brynäs kedja med Johan Larsson, Miks Indrasis och Anton Rödin ett gäng chanser - precis som Nybrotrion med Filip Eriksson, Daniel Ljungman och Rihards Marenis.

– Vi ska göra något mål. Så är det bara. Men det kommer en tredjeperiod också, sade Filip Eriksson till TV4 efter två perioder.

Det tog sen bara 45 sekunder av den tredje perioden innan bortalaget Nybro tog ledningen. Målskytt? Jodå - Filip Eriksson. Eriksson var en av fem finalister till Guldgallret - priset som går till HockeyAllsvenskans bästa junior - men snuvades på priset som i stället gick till Brynäsmålvakten Damian Clara. Just den målvakt som Eriksson överlistade.

Brynäs blixtvände

Men Nybroglädjen blev kortvarig. Bara sex minuter efter Erikssons 1-0-mål kom kvitteringen när Simon Robertsson tryckte in en retur från nära håll. Och ytterligare  51 sekunder senare kom 2-1 sedan Tyler Vesel direktskjutit pucken förbi Tex Williamsson i Nybros kasse. 

Nybro plockade ut målvakten med en dryg minut kvar, men hade svårt att skapa de där riktigt heta kvitteringschanserna. Brynäs kunde hålla undan - och fick en drömstart på slutsepelet.

– Det är 51 sekunder. Det är andan i halsen som Brynäs tar sig ur den här matchen med en 2-1-seger mot Nybro, som gör en mycket, mycket bra match, säger TV4:s expert Johan Tornberg.

“Lugnt och sansat”

Brynästränaren Niklas Gällstedt var nöjd med det lugn som Brynäs visade upp, trots mardrömsstarten på den tredje perioden.

– Jag är väldigt glad över det lugnet. Det är lugnt och sansat i båset, det är metodiskt, fokus på nästa byte. I slutändan blir det ett rättvist resultat. Vi visste att det skulle bli jämnt och tufft, och jag är glad att vi tog den första matchen, sade han på presskonferensen.

Nu väntar en en ny match på tisdag, även den spelas i Gävle.


TV: Målen från nattens NHL

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL