Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Arvid Söderblom utbytt efter mardrömsperiod

Efter två raka segrar blev nattens match mot Los Angeles av det jobbigare slaget för Arvid Söderblom. Målvakten fick släppa fyra puckar förbi sig i första perioden och blev därefter utbytt i Chicago-målet.
– Vi hade behövt väcka laget med något mer än att byta ut Arvid, säger tränaren Luke Richardson till NHL.com.

Arvid Söderblom hade för första gången i sin NHL-karriär lyckats samla på sig två segrar i rad när han gick in till kvällens hemmamatch mot Los Angeles Kings. Någon tredje seger i rad var det emellertid aldrig nära att det skulle bli.

Los Angeles tog tag i taktpinnen direkt från start och sköljde över Chicago i den första perioden. Söderblom fick se fyra av 14 puckar smita in bakom honom inom loppet av 14 minuter och 19 sekunder i öppningsakten, vilket resulterade i att tränaren Luke Richardson beslutade sig för att byta ut svensken.

– Vi hade behövt väcka laget med något mer än att byta ut Arvid, säger konstaterar Richardson för NHL.com.

Snittar över fyra insläppta mål per match

Förvisso fick målvaktsbytet effekt på så vis att det stoppade blödningen, men Chicago var aldrig nära att kunna störa Los Angeles som vann nattens möte med 5–0.

– Det är inte första gången det händer för oss. Det är något vi har upplevt allt för många gånger och vi behöver vara bättre i förstaperioderna. Vi måste hitta vägar där vi kan komma ut ur perioderna med ett ett- eller tvåmålsunderläge i stället, så att vi åtminstone har chansen. När man släpper in fyra mål på det där sättet blir det en tuff uppgift oavsett motstånd, säger Chicagoforwarden Jason Dickinson.

Arvid Söderblom står noterad för 26 matcher den här säsongen med bottenlaget Chicago, där han har ett snitt på strax över fyra insläppta mål per match samt en räddningsprocent på 87,7 procent.

Chicago Blackhawks – Los Angeles Kings 0–5 (0–4, 0–1, 0–0)
Chicago: -
Los Angeles: Anze Kopitar 2 (20), Pierre-Luc Dubois (15), Alex Laferriere (10), Jordan Spence (1).