Framtidens stjärnor

TV: Magnus Welin om talanghetsen: "Det händer inte ett skit"

ANNONS

Elitklubbarna kliver ner längre och längre ner i åldrarna för att värva spelare. Där klubbarna nu börjar hetsa varandra – och flera SHL-klubbar struntar i gränsen för när man får börja kontakta spelare.
– Alla vet vilka klubbar det är som håller på, och det vet förbundet också, ändå händer det inget, säger Djurgårdens Magnus Welin.

Magnus Welin är scout för Djurgårdens intag till Hockeygymnasiet och assisterande tränare i klubbens J18-lag.

De senaste åren har han från första parkett sett hur elitklubbarna i Sverige går längre och längre ner i åldrarna för att rekrytera spelare till sina gymnasium. Där det i ganska många fall även sker att klubbar struntar i regelverket som säger att man inte får kontakta spelare förrän första januari året de fyller 15.

– Det här vet vi sen flera år tillbaka att det finns klubbar som skiter i. Det är några som stressar på det där. Det är vi klubbar som stressar på varandra men det är också spelare som stressar klubbar, säger Welin.

“Alla vet vilka klubbar det är som håller på”

Utvecklingen har gjort att även Djurgården har börjat sin rekrytering tidigare. Det för att inte riskera att de spelarna som de vill ha är borta när man börjar ta kontakt.

Den här trenden har alltså lett till att klubbarna hetsar varandra att ta kontakt tidigare och tidigare. En utveckling som i dagsläget inte ser ut att ha något stopp.

– Förbundet måste kliva in, det händer inte ett skit. Alla vet vilka klubbar det är som håller på, och det vet förbundet också, ändå händer det inget.

FOTNOT: Under eftermiddagen kommer hela avsnitt av Framtidens stjärnor med Magnus Welin med fokus på HG-intagen – missa inte det!


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games