HV71–OSKARSHAMN
SHL

Första ronden till Oskarshamn – vinner i Jönköping

ANNONS

Oskarshamn avslutade grundserien med en seger på de 18 sista matcherna.
Det hindrade inte tabelljumbon från att besegra HV71 med 4–2 i den första play out-matchen – och koppla ett tidigt grepp om ödeskvalet.
– Vi offrar oss för varandra, blockar skott och jobbar arslet av oss. Det har jag inte sett på hela säsongen, så det är otroligt fint att se, säger tvåmålsskytten Viktor Lodin till TV4.

Under de tre tidigare play out-serierna som spelats i SHL har det lag som vunnit den första matchen alltid gått segrande ur ödeskvalet. IK Oskarshamn, som avslutade grundserien med endast en seger på de 18 avslutande matcherna, vill nu förlänga den sviten. 

Detta då man under fredagskvällen lyckades koppla ett tidigt grepp om matchserien mot HV71 via en 4–2-seger i Jönköping. Viktor Lodin blev tvåmålsskytt, medan Ahti Oksanen och Austin Wagner stod för Oskarshamns övriga mål i matchen.  

Utöver de två målen stod Lodin även för en assist i matchen.

– Det var skönt att börja den här segern med en vinst, speciellt på bortaplan. Vi visste att vi skulle bli ansatta hårt, men vi reder ut det bra, säger Viktor Lodin till TV4.
– Vi offrar oss för varandra, blockar skott och jobbar arslet av oss. Det har jag inte sett på hela säsongen, så det är otroligt fint att se.

"Jag trodde att jag skulle få matchstraff"

HV71 inledde matchen piggast och skapade ett tidigt tryck i offensiv zon, men det var gästande Oskarshamn som öppnade matchens målkonto. Detta efter att Viktor Lodin lyckats trycka in en lös puck bakom Joni Ortio och därmed blivit målskytt i sin återkomst efter att ha missat de fyra avslutande grundseriematcherna.

Lodin fanns därefter med i förarbetet till Ahti Oksanens 2–0-mål halvvägs genom öppningsakten och han däremellan även med att dela ut en omdiskuterad tackling på Victor Sjöholm som först bedömdes vara ett matchstraff, innan tacklingen nedgraderades till en tvåminutersutvisning efter videogranskning.

– Jag trodde att jag skulle få matchstraff. Det var skönt att det inte blev så, säger Lodin.

Viktor Lodin jublar med lagkamraterna. Foto: Bildbyrån

Viktor Lodin tvåmålsskytt

Drygt halvvägs genom den andra perioden kunde Austin Wagner sedan göra uppförsbacken än brantare för HV71, då han utökade ledningen till 3–0 för bortalaget via en retur. Hemmalaget hade därefter problem att skapa farliga målchanser och när de väl dök upp stod Marek Langhamer pall för samtliga av hemmalagets försök.

I pausintervjun med TV4 efterlyste sportchefen Kent Norberg en större desperation från HV71, men i stället fick han se Oskarshamn utöka sin ledning till 4–0 i powerplay genom Viktor Lodins andra mål i matchen. Tommi Tikka och Måns Lindbäck fick in två sena tröstmål för hemmalaget i den tredje perioden, men närmare än så kom inte hemmalaget.

– Vi backar lite i slutet och de får göra två, men sett över 60 minuter ska vi vara nöjda, säger Viktor Lodin.
– Det är klart att man blir lite nervös. Allt kan hända på en hockeyplan, så det var skönt att vi reder ut det.

HV71 – Oskarshamn 2–4 (0–2, 0–1, 2–1)
HV71: Tommi Tikka, Måns Lindbäck.
Oskarshamn: Viktor Lodin (2), Ahti Oksanen, Austin Wagner.


TV: Magnus Welin om talanghetsen: "Det händer inte ett skit"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Poland - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM