Connor Brown bröt en 72 matcher lång måltorka i natt.
Foto: Bildbyrån/USA Today Sports
NHL

TV: Connor Brown får en stående ovation – efter säsongens första mål

ANNONS

Inte ett enda mål sedan säsongen 2021/22. Då bröt Connor Brown äntligen sin långa måltorka – och fick en stående ovationen av hemmapubliken i Edmonton när hans tidigare klubb Washington Capitals besegrades med 7–2.
– Jag har nog aldrig varit med om att den här buyggnaden varit så högljudd, säger hattrickskytten Zach Hyman.

Det har varit några motiga säsonger för Connor Brown.

Efter några rätt produktiva säsonger med Toronto Maple Leafs och Ottawa Senators drabbades 30-åringen av en tuff knäskada i fjol, och spelade bara fyra matcher för Washington Capitals

Den här säsongen värvades han till Edmonton Oilers för att återförenas med sin gamla parhäst från juniortiden, Connor McDavid. Men tiden i Edmonton har varit allt annat än givande för kanadensaren.

Inför nattens möte med Washington hemma i Rogers Arena hade han producerat fem assist på 54 matcher. Senaste målet i NHL kom den 24 mars 2022 för Ottawa. 

72 mållösa matcher senare kom den förlösande fullträffen.

“Alla var glada för hans skull”

När Edmonton vann nattens match med 7–2 avslutade Connor Brown målskyttet – och fick en två minuter lång stående ovation av hemmapubliken.

– Det betyder mycket, säger Brown till Edmonton Journal. När man spelar i en sådan här stor marknad är folk medvetna om sådant här. Det har varit en tuff säsong på ett offensivt plan. Jag har inte lyckats få in pucken. Att de stöttar mig på det här sättet, det var en väldigt fin känsla.

Det kom till och med in några kepsar på isen efter målet. Den största glädjen kom dock från Oilers eget bås, där lagkamraterna firade vilt trots att matchen redan var avgjord sedan länge.

– Arenan var högljudd. Jag tror aldrig den har varit så här högljudd tidigare, säger Zach Hyman som sköt ett hattrick för Oilers i matchen. Alla var väldigt glada för hans skull. Det är inte enkelt att komma till en ny klubb när man har en sådan skada bakom sig. Han har haft så många chanser tidigare utan att pucken gått in.

Under sin NHL-karriär har Connor Brown gjort 20 mål eller fler vid två tillfällen. Totalt har det blivit 91 mål och 222 poäng på 503 NHL-matcher.


TV: Jesper Bratts snyggaste assist enligt NHL.com

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games