TV: Connor Bedards show: "Väldigt imponerande"

Fem poäng i en och samma match. I nattens 7-2-seger mot Anaheim visade Connor Bedard hela registret – och blev femte 18-åringen i historien att lyckas med bedriften.
– Jag försöker alltid gå in med samma mindset och spela likadant, säger supertalangen.

Connor Bedard stormar mot en Calder Trophy som går till ligans bästa rookie. Supertalangen har förvisso inte dominerat, men för en 18-åring har det gått minst sagt bra. Dessutom med tanke på att han spelar i ett av ligans sämsta lag.

Då och då blixtrar han dessutom till och visar upp sin enorma spets.

Som i nattens match mot Anaheim. Med ett mål och fyra assist mot Anaheim är han nu uppe på 20 gjorda mål och 51 poäng på 52 matcher. Dessutom blev han den femte 18-åringen i historien att göra fem poäng i en och samma match.

– Det är väldigt imponerande. Han är väldigt talangfull, men fortfarande ung och lärande, och jag tycker att fem poäng var ett bra sätt att beskriva hans kväll på. Jag tycker att han var dynamisk med pucken och rätt lurig. Det bästa är också att hans defensiv blir bättre, säger Chicagos tränare Luke Richardson.

De tidigare 18-åringarna som har lyckats med bedriften är Ryan Nugent-Hopkins, Ilja Kovaltjuk, Dale Hawerchuk och Jack Hamilton.

Leo Carlsson var inte med

I matchen var det först Brett Leason som gjorde både 1-0 och 2-1 till Anaheim. Sen i den andra perioden stod Connor Bedard för ett mål och två assist och vände matchen till 4-2-ledning för Chicago.

I den tredje perioden kom det sedan tre ytterligare mål för Blackhawks. Målskyttar för dem var, förutom Bedard, Ryan Donato, Philipp Kurashev (två mål), Seth Jones och Tyler Johnson.

Leo Carlsson var inte med i Anaheim för den här matchen utan var på sidan.