Pär Mårts.
Foto: Bildbyrån
Nyhet

Pär Mårts: “Jag är färdig med hockeyn”

ANNONS

Pär Mårts har inte jobbat inom ishockeyn sedan han lämnade Tre Kronor 2016. 
Han har i stället engagerat sig inom innebandyn och ikonen menar att en återkomst till hockey inte är aktuellt. 
– Det intresserar mig inte riktigt längre, säger 70-åringen till Innebandymagazinet

2016 lämnade Pär Mårts ishockeyn efter att Tre Kronor åkt ut i VM-kvartsfinalen mot Kanada. 

De senaste åren har han varit engagerad inom innebandyn hos Rönnby som är ett topplag i högstaligan SSL Dam. Men nu har Mårts lämnat Rönnby som en följd av att lagets huvudtränare Andreas Harnesk fick sparken under uppmärksammade former.  

– Jag hamnade lite mellan stolarna, på något sätt. Det kom in en ny headcoach och nya assisterande, och jag kände att det kanske inte var meningen att jag ska vara med, säger Mårts till Innebandymagazinet och fortsätter: 
– Det är jättetråkigt att det är slut. Det blev tvärtomt på en gång, och jag tycker kanske att det hade kunnat göras på ett annat sätt. 

Inget intresse för hockey: “Sett två matcher sedan jag slutade”

Den 70-årige hockeyikonen har haft flera roller i Rönnby men har nu alltså lämnat föreningen. Mårts har inte varit aktiv alls inom ishockeyn sedan han var förbundskapten i Tre Kronor.

Någon återkomst till ishockeyn är inte heller aktuell. 

– Jag är färdig med hockeyn. Jag har sett två matcher live sedan jag slutade. Det intresserar mig inte riktigt längre. Däremot har innebandyn triggat mig, säger han. 

“Känns som att det kanske är klart”

Just nu är det oklart vad Mårts kommer att göra i framtiden men han utesluter inte att hitta en roll i Rönnby igen eller inom innebandyn.

– Just nu känns det som att det kanske är klart, och jag har ju kommit upp i åldern. Men jag känner mig pigg och innebandyn ger mig mycket stimulans. Jag hade gärna varit med på något sätt, men jag vet inte hur det ser ut i Rönnby med nya headcoachen och hur den personen vill ha det. Det har varit en kul resa, tjejerna är fantastiska, säger Mårts till Innebandymagazinet

Pär Mårts gjorde 174 matcher för AIK i Elitserien under sin spelarkarriär och spelade även för Västerås under flera år. Han var dock mer framgångsrik som ledare där han var huvudtränare för Västerås, AIK och HV71. 2004 ledde han HV71 till SM-guld och utsågs även till Sveriges bästa tränare. 

Han var verksam som förbundskapten för både Juniorkronorna och Tre Kronor. Som assisterande var han med vid OS-guldet 1994, samt tog VM-silver 1993 och 1995 och VM-brons 1994. Mårts var förbundskapten för Tre Kronor vid VM-guldet hemma i Stockholm 2013 och tog även OS-silver 2014, VM-silver 2011 och VM-brons 2014 under sin tid som Tre Kronor-coach.


TV: Lagkamraterna om Victor Hedman

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM