Nybro går vidare – efter Tex Williamssons nolla.
Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Nybro Vikings slår ut Almtuna – går vidare till kvartsfinal i HockeyAllsvenskan

ANNONS

Nybro Vikings är klara för kvartsfinal i HockeyAllsvenskan. 
Nykomlingen säkrar avancemang efter att ha vunnit kvällens match mot Almtuna med 4-0 för att ta hem serien med 2-0 i matcher. 
– Vårt mål var bara att hålla oss kvar, det här är stort för klubben, säger matchhjälten Tex Williamsson till TV4. 

Efter att ha vunnit den första åttondelsfinalen i måndags hade Nybro Vikings slagläge mot Almtuna i form av två raka hemmamatcher i Småland där de kunde säkra kvartsfinal. 

Men Nybro behövde bara ett försök. Under onsdagskvällen vann nykomlingen nämligen med 4-0 mot Almtuna för att gå till kvartsfinal för första gången. 

Hemmalaget kom ut starkt och inledde matchen bäst och kunde även ta ledningen inom de första tio minuterna. Almtuna slarvade med pucken i egen zon vilket ledde till att finländarna Eero Savilahti och Juho Liuksiala kunde spela fram till lagkaptenen Adam Persson som sköt 1-0 till Nybro. 

Ledningen stod sig även efter 20 spelade minuter. 

– Det är kul, det händer väl inte jätteofta kanske så man får njuta när det händer, säger Persson till TV4 om målet och fortsätter: 
– Vi gör det bra, spelar stabilt och är lite mer närvarande i första än vad vi var senast där uppe. Vi snackade om det inför första matchen att vi behövde steppa upp lite och det har vi gjort, det hjälper ju till att vi spelar här på hemmaplan.

Tex Williamsson spikade igen

I den andra perioden blev det mer av ett ställningskrig. Nybro hade fortfarande taktpinnen men Almtuna kom upp mer och mer framför allt mot slutet av perioden. 

Men de lyckades inte få hål på Tex Williamsson utan ställningen var fortsatt 1-0 efter två perioders ishockey. 

– Vi vill fortsätta spela som vi gjorde i slutet av andra. Om vi kan ha långa passningar och få zontid så tror jag att vi kommer att hänga dit en eller två baljor direkt. Vi skapar mycket bra chanser så vi behöver bara pilla pucken, säger Almtunakaptenen Marcus Karlström

I den tredje perioden intensifierade Uppsalalaget sin jakt efter en kvittering och fick även ett tidigt powerplay där de skapade ett antal heta chanser. Bland annat hade Karlström ett skott som tog i stolpen och sedan studsade på Williamssons benskydd innan han drog ihop benen och blockerade pucken under sig. Domarna videogranskade situationen för att se om pucken passerade mållinjen men det var fortsatt 1-0.

Nybro Vikings går till kvartsfinal

Almtuna hade ett par bra chanser till för att kvittera men Williamsson gjorde flera bra räddningar för att hålla tätt. 

Det ledde sedan till att Nybro kunde utöka till 2-0. Efter ett längre anfall hamnade pucken på fötterna hos Daniel Ljungman som kunde peta in den mellan benen på Almtunas målvakt Jörgen Hanneborg efter att burväktaren tappat sin klubba. 

Lagets toppspelare var sedan i farten igen för att säkra kvartsfinalplatsen. Eero Savilahti passade till Adam Persson som spelade över till Janne Väyrynen som kunde skjuta in 3-0 i ett nästintill öppet mål. Slutresultatet blev sedan 4-0 då Nichlas Torp gjorde mål i tom kasse. 

Tex Williamsson räddade alla 23 skott som han fick på sig för att hålla nollan och se till att Nybro går vidare till kvartsfinal i HockeyAllsvenskan. 

– Vi har lagsammanhållningen och har gjort bra laginsatser. Vi är ett brett lag och även om vi släppte in tre mål där uppe så stängde vi igen här hemma. Vi är starka rakt igenom, säger Williamsson till TV4 efter matchen och fortsätter: 
– Äntligen, det är stort för klubben. Vårt mål var att hålla oss kvar så allt annat är bara en bonus. Det är bara att njuta av det här nu. 

Det återstår att se vilka Nybro kommer att få möta i kvartsfinal då det först kommer att avgöras efter att serien mellan Karlskoga och Kalmar är färdigspelad i morgon. 

Nybro – Almtuna 4–0 (1-0,0-0,3-0)

Nybro: Adam Persson, Daniel Ljungman, Janne Väyrynen, Nichlas Torp. 
Almtuna: – 

Nybro går vidare till kvartsfinal med 2-0 i matcher.


TV: Erik Karlssons snyggaste mål enligt nhl.com

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 17 maj
16:20 Tyskland - Kazakstan VM
16:20 Storbritannien - Danmark VM
20:20 Polen - USA VM
20:20 Tjeckien - Österrike VM
lördag 18 maj
12:20 Lettland - Sverige VM
12:20 Danmark - Schweiz VM
16:20 Tyskland - Polen VM
16:20 Kanada - Finland VM
20:20 Frankrike - Slovakien VM
20:20 Tjeckien - Storbritannien VM
söndag 19 maj
02:00 Edmonton Oilers - Vancouver Canucks NHL
16:20 USA - Kazakstan VM
16:20 Norge - Österrike VM
20:20 Slovakien - Lettland VM
20:20 Schweiz - Kanada VM
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL