Taylor Leier.
Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån
SHL

Linköpings besked om Taylor Leier – missar resten av säsongen

ANNONS

Taylor Leier har inte spelat sedan 27 januari. 
Nu uppger Linköping att floppen inte ser ut att komma tillbaka i spel till slutspelet. 
– Tyvärr räknar vi inte med honom mer den här säsongen, säger sjukgymnasten Jonas Emmoth till Corren.

Om en vecka kliver Linköping in i sitt första SM-slutspel på herrsidan på sex år. LHC har inte spelat slutspel sedan 2018 utan hamnade i ingenmansland fem säsonger i rad innan de lyfte till en sjätteplats den här säsongen. 

Linköping ställs mot Skellefteå i kvartsfinalen som börjar på fredagen 22 mars. En spelare som däremot inte kommer att finnas med under slutspelet är forwarden Taylor Leier.

“Läkningen har gått sämre än förväntat”

30-åringen har inte spelat för LHC sedan 27 januari och har dragit med skadebekymmer till och från under säsongen. Nu meddelar också östgötarna att kanadensaren inte ser ut att komma tillbaka i spel innan säsongens slut. 

– Ja, tyvärr räknar vi inte med honom mer den här säsongen även om vi så klart fortsatt jobbar med att han ska komma tillbaka. Vi trodde inte att det skulle ta så lång tid, men läkningen har gått sämre än förväntat, säger sjukgymnasten Jonas Emmoth till Corren.

Taylor Leier värvades till LHC inför årets säsong efter att ha varit en toppspelare i Tyskland de senaste säsongerna. I fjol gjorde Leier 55 poäng på 55 matcher och fanns med i toppen av DEL:s poängliga. 

Men i Linköping har forwarden inte alls fått spelat att funka utan endast gjort 4+2 på 30 matcher när han väl har spelat.


TV: Gustav Forslings snyggaste mål 2023/24

Den här artikeln handlar om: