Se tacklingen i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Nytt matchstraff för Matt Rempe mot New Jersey: “Tappade respekt för honom”

ANNONS

Hans andra match mot New Jersey – och hans andra matchstraff. 
Matt Rempe hamnade återigen i fokus efter en armbågstackling i huvudet på Jonas Siegenthaler – och det var då ilsket hos Devils efteråt. 
– Jag tappade respekten för honom i kväll, säger Kurtis MacDermid.
– Jag tycker att det ser ut som ett avsiktligt försök att skada, säger tränaren Travis Green. 

Matt Rempe har snott många rubriker sedan han kallades upp till NHL av New York Rangers. I sin tredje NHL-match i karriären, för två och en halv vecka sedan, spelade han sitt första rivalmöte mot New Jersey Devils men fick lämna matchen efter att ha fått matchstraff för en ful tackling. 

I natt ställdes han mot Devils för andra gången i karriären – och drog på sig sitt andra matchstraff.

Det var precis i slutet av andra perioden som situationen inträffade. New Jersey-backen Jonas Siegenthaler dumpar in pucken i offensiv zon och samtidigt delar Rempe ut en tackling på Siegenthaler. Rempes armbåge tar då i huvudet på schweizaren och det blev direkt irriterat på isen efter smällen. 

Domarna var snabba med att visa ut Rempe som fick matchstraff för andra matchen i rad mot Devils. Efteråt var New Jersey-coachen Travis Green kritisk mot Rangersforwarden. 

– Tittar man bara på tacklingen så är han (Siegenthaler) i en utsatt position. Alla inom hockeyn vet att backen är i en sårbar situation när han ska dumpa in pucken. Då kommer den stora killen där och jag tycker att det ser ut som ett avsiktligt försök att skada, säger Green och fortsätter: 
– Det är inte första gången som det händer och det är andra gången mot oss.

MacDermids ilska mot Rempe: “Så gör man inte sitt första år i ligan”

Förra gången lagen möttes så delade Rempe ut en tackling på Nathan Bastian som utgick och inte har spelat sedan den smällen. Mellan de båda matcherna lagen emellan har New Jersey trejdat till sig tuffingen Kurtis MacDermid, som vann Stanley Cup med Colorado 2022. 

MacDermid är själv en tuffing och utmanade Matt Rempe till att kasta handskarna flera gånger under matchen men blev nobbad. Efter matchen var han då öppet kritisk mot 21-åringen. 

– Jag visste om tacklingen på Bastian innan matchen. I första bytet så frågade jag honom. Det finns lite av en kod kring det här och jag trodde att han skulle svara på utmaningen med tanke på det han gjorde senast men han sade nej. Efter en sådan tackling säger det sig självt att man borde få svara för det på något sätt och agera som en man, säger MacDermid och fortsätter: 
– Matchen fortsätter och sedan delar han ut en ny ful tackling och får lämna matchen. Det finns ett rätt sätt och fel sätt att sköta sådant här och han gjorde fel. Jag önskar att jag hade kommit åt honom lite snabbare och fått lära honom en läxa.

Kurtis MacDermid jagade efter Rempe direkt efter tacklingen på Siegenthaler men då kom domarna emellan. När rookien blev eskorterad av isen så vinkade han hånfullt mot MacDermid, något som gjorde att Devils-bjässen ilsknade till ännu mer. 

– Sådant gör man inte sitt första år i den här ligan, han har fortfarande mycket att lära sig. Jag tappade respekten för honom i kväll, säger MacDermid.

New York Rangers och New Jersey Devils möts nästa gång i Madison Square Garden den tredje april.


TV: Se höjdpunkterna från nattens match mellan Rangers och Devils

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games