Kristian Jakobsson.
Foto: Bildbyrån
Europa

Kristian Jakobsson stannar i Norge – förlänger med Sparta Sarpsborg

ANNONS

Kristian Jakobsson har återigen varit en av de bästa spelarna i norska ligan. 
Nu förlänger svensken också sitt kontrakt med Sparta Sarpsborg till 2026. 

2019 lämnade Kristian Jakobsson MoDo efter flera år i klubben och flyttade i stället till Norge. Där har svensken blivit en av ligans toppspelare under fem år i Sparta Sarpsborg

Den här säsongen gjorde Jakobsson 62 poäng på 45 matcher i grundserien vilket gav en tredjeplats i EHL:s poängliga. Hans 44 assist var dock bäst av alla spelarna i norska ligan. 

Den sista grundserieomgången i Norge spelades i lördags och slutspelet börjar på torsdag där fjärdeplacerade Sparta Sarpsborg ställs mot Frisk Asker i kvartsfinalen. Innan slutspelets start meddelar då Sarpsborg att de förlänger kontraktet med sin svenske poängkung som blir kvar i klubben i ytterligare två år då det nya avtalet gäller till 2026.

Har vunnit poängligan och spelat VM för Norge

Kristian Jakobsson har varit Sparta Sarpsborgs bästa spelare ända sedan han landade i Norge. 28-åringen från Örnsköldsvik har vunnit interna poängligan under alla sina fem säsonger i klubben. 

Hans bästa säsong kom 2021/22 då Jakobsson gjorde 27 mål och 67 poäng på 45 matcher vilket innebär att han vann poängligan och kom tvåa i skytteligan. Jakobsson har även norskt medborgarskap, eftersom hans mamma är norsk, vilket ledde till att han fick spela VM för Norge 2022. 

Under sin karriär i Sverige spelade forwarden 29 matcher i SHL samt 169 matcher i HockeyAllsvenskan för MoDo och Mora. Han vann även J18-guld med MoDo 2014 där han var lagets poängkung och spelade bland annat med framtida stjärnor och profiler som William Nylander, Adrian Kempe, Carl Grundström, Dmytro Timashov, Linus Sandin, Jesper Sellgren, Daniel Muzito Bagenda, Axel Ottosson, Lucas Ekeståhl Jonsson, Emil Alba, Jesper Lindgren, Erik Flood, Erik Ullman och Oscar Öhman.


TV: Höjdpunkter från Elias Petterssons säsong

Den här artikeln handlar om: