Josh Norris.
Foto: Marc DesRosiers-USA TODAY Sports
NHL

Josh Norris missar resten av säsongen för Ottawa Senators

ANNONS

Josh Norris blir inte kvitt sina skadeproblem. 
Stjärnan tvingas operera sin vänstra axeln för en tredje gång – och missar resten av årets säsong. 

De senaste säsongerna har Josh Norris haft stora problem med sin vänstra axel vilket bland annat gjorde att han bara kom till spel på åtta matcher för Ottawa Senators förra säsongen. 

Problemen hänger också i för stjärnan. Han åkte på en ny skada efter att ha kolliderat med en motståndare i matchen mot Nashville Predators den 27 februari. 

Nu står det också klart att Norris har opererat sin axel för tredje gången och missar resten av säsongen. 

– Jag har inte alla detaljer men han kommer att missa resten av säsonger, säger tränaren Jacques Martin till Ottawa Sun och fortsätter: 
– Det är vanligtvis en rehabilitering på fyra till sex månader. Om man ska titta på det positiva så borde han ha tillräckligt med tid på sig för att vara redo redan från starten av träningslägret i september. Det gör honom möjligheten att komma i form ordentligt och stärka sig för att vara bättre förberedd till nästa säsong.

Tredje axeloperationen – på fem år

Norris har haft stora bekymmer med sin axel under elitkarriären. Han opererades för första gången 2019 efter att ha skadats under JVM vilket gjorde att han missade resten av säsongen på college 2018/19. 

Säsongen 2021/22 fick Norris problem med axeln igen och missade 16 matcher. Förra säsongen åkte han på en ny axelskada i början av säsongen vilket gjorde att han missade 38 matcher innan han återvände till spel i januari 2023. Han spelade då endast tre matcher innan en ny smäll gjorde att han tvingades till en andra operation. 

24-åringen missade resten av säsongen i fjol samt hela försäsongen och de tre första grundseriematcherna av årets säsong innan han var tillbaka på isen igen. Men det blev bara 50 matcher innan han nu tvingas operera samma axel för tredje gången. 

– Man kan inte förändra det som redan har skett. Man får helt enkelt bara blicka framåt. Jag vet inte hur processen såg ut för att få axeln reparerad men det har gått åt en hel del tankekraft för att det ska bli rätt. Jag tror att han är nöjd med operationen trots omständigheterna och att han kan komma tillbaka i bästa form, säger Jacques Martin. 

Josh Norris gjorde 16 mål och 30 poäng under säsongen innan skadan för två veckor sedan. Hans bästa säsong i NHL var 2021/22 då centern sköt 35 mål och stod för totalt 55 poäng på 66 matcher för Ottawa.


TV: Samuel Fagemos succé fortsätter – upp i skytteligaledning

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Poland - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM