Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Joel Hofer storspelade när St. Louis tog oväntad seger mot Boston

ANNONS

St. Louis Blues kom till Boston med dålig form för att möta ett av ligans topplag som också är näst bäst i NHL på hemmais. 
Då chockade Blues genom att besegrade Bruins med hela 5-1 sedan Joel Hofer gjort 36 räddningar. 
– Han var outstanding i kassen, säger Bluescoachen Drew Bannister.

Inför nattens match hade St. Louis Blues förlorat tre raka matcher och varit i svag form. De ställdes då inför en tuff uppgift genom att möta Boston Bruins som är ett av NHL:s bästa lag samt har näst bäst statistik av alla lag på hemmais. 

Blues klev då ut och stod för en av säsongens bästa insatser genom att vinna i TD Garden med hela 5-1. 

Bortalaget chockade redan från start och ledde med 2-0 efter första perioden. Efter 40 minuters ishockey hade St. Louis drygat ut ledningen till 4-0 efter att Kasperi Kapanen legat bakom tre av målen. Finländaren stod för 1+2 i matchen. Boston reducerade visserligen i tredje perioden genom David Pastrnak men Blues kunde sedan fastställa slutresultatet 1-5.

Joel Hofer hyllas efter stormatchen

Boston vann skotten med hela 37-22 men Bluesmålvakten Joel Hofer stod för en toppinsats genom att göra 36 räddningar och hjälpa laget till vinst. Efter matchen hyllades han, och hela laget, för insatsen på östkusten. 

– Vi jobbade i rätt riktning för att uppnå vad vi ville här i kväll. Allting från målvaktsspelet till våra forwards, vi hade inga passagerare. Alla spelade riktigt bra och Hofer klev fram med några viktiga räddningar. Han var outstanding i kassen. Vårt boxplay var också bra och vi gjorde mål i powerplay. Alla delar av spelet fungerade och alla i laget bidrog, säger Bluescoachen Drew Bannister efter vinsten. 

Trots vinsten så ser det fortsatt svårt ut för Blues att nå en av de sista slutspelsplatserna. De är sex poäng bakom Vegas Golden Knights som innehar den sista wild card-platsen. Blues har även nio poäng upp till Nashville Predators som ligger närmast upp, på fjärdeplats, i Central Division. 

Boston Bruins – St. Louis Blues 1–5 (0-2,0-2,1-1) 

Boston: David Pastrnak (41). 
St. Louis: Kasperi Kapanen (5), Robert Thomas (21), Kevin Hayes (12), Brandon Saad (19), Aleksej Toroptsenko (12).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL