Lucas Carlsson.
Foto: IMAGO & Bildbyrån (Montage)
NHL

Trots intresset och uteblivna chansen - Lucas Carlsson stannar i Nordamerika

ANNONS

Trots fortsatt succé ser vägen in i Florida ut att vara stängd för Lucas Carlsson. 
Ändå nobbar AHL:s målgladaste back buden från Europa för att stanna i Nordamerika. 
– Planen är inte att han ska hem till Europa i dagsläget, säger agenten, Martin Nilsson.

Flest mål av en back i AHL förra säsongen och detsamma hittills i år. Ändå står Lucas Carlsson fortsatt utan ett enda framträdande i NHL denna säsong. Det har minst sagt låst sig för den tidigare Brynäs-spelaren i Florida Panthers och därmed har intresset från annat håll trappats upp. 

– Det är klubbar som hör av sig från egentligen hela Europa, säger agenten Martin Nilsson till hockeysverige.se.

Ändå menar 26-åringens agent att planen är att stanna på andra sidan Atlanten. 

– NHL är ju tufft. Antingen passar du in i pusslet eller inte. Florida sajnade några och har sen inte haft några direkta backskador - och tyvärr inte gett utrymme för att Lucas ska få chansen att spela sig in även om han gör det bra nog. Det är lite tillfälligheter i det, men det betyder inte att man inte hamnar i NHL förr eller senare. Så planen är att han ska vara kvar i Nordamerika även om det finns intresse såklart hemma i Europa, berättar han.

Utgående kontrakt: “Accepterar att han inte spelar”

Efter de 40 framträdandena första säsongen efter flytten från Chicago har Lucas Carlsson framförallt matchats i farmarligan. Förra säsongen blev det två NHL-matcher och denna står han som sagt utan ett enda hittills. Detta samtidigt som han sitter på ett utgående kontrakt. 

Medan fjolårets Stanley Cup-finalister stormar mot ett nytt slutspel gör Carlsson allt han kan. Totalt står han på 39 poäng efter 52 matcher i år och är med sina 15 mål i delad skytteligaledning bland backarna i AHL. 

– Han är så pass proffsig. Sen är det klart man önskar att få den chansen. Det är inte så att Florida går dåligt heller. Det är ett vinnande lag, det är bara att acceptera. Med det sagt är det bara att jobba på så kommer det studsa rätt. Ibland behöver man lite flyt också. Det viktiga är väl för dig själv att du känner att du är bra nog, och det tycker vi också. Just i Florida, här och nu, så accepterar han att han inte är inne och spelar, säger Martin Nilsson.

Den Brynäs-fostrade backen hann med 136 grundseriematcher i SHL innan han försvann till Nordamerika säsongen 2018/19. Därefter har han blivit kvar, men står ändå totalt på endast 60 framträdanden i NHL.


TV: De snyggaste målen i NHL i februari

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL