Foto: USA Today Sports / Bildbyrån
NHL

Bowen Byram och Casey Mittelstadt byter klubb

ANNONS

Bowen Byram och Casey Mittelstadt har båda kört fast till viss del i sina klubbar. Nu byter de tidigare supertalangerna klubb med varandra.

Det sades att Bowen Byram var NHL:s nästa stora stjärnback. Men bakom Cale Makar och Devon Toews har han inte riktigt fått chansen att glänsa.

Samma situation har det varit för Casey Mittelstadt som var väldigt hajpad när han kom fram som junior. Den smarta centern har inte riktigt hittat sin plats i laget och nu kommer alltså beskedet att de båda trejdas – mot varandra.

Vann Stanley Cup med Colorado

Mittelstadt gör sin hittills bästa säsong och är på väg att kliva över 60-poängsgränsen, samtidigt som Byram har gjort 20 poäng på 55 matcher under sin andra riktiga NHL-säsong. Byram var också med och vann Stanley Cup med Colorado för två säsonger sedan och stod då för nio poäng på 20 matcher i slutspelet.

Casey Mittelstadt draftades som nummer åtta av Buffalo samtidigt som Bowen Byram valdes som nummer fyra. 

Senare kom även beskedet att Colorado trejdar ett val i första rundan samt centern Ryan Johansen för att få in backen Sean Walker i Philadelphia. Mittelstadt blir därmed en rak ersättare för Johansen samtidigt som Walker fyller platsen som Byram lämnar.

För Buffalos del innebär det att man får in ännu en back att bygga laget kring. Då deras säsong är över tänker man nog mer framtid md den här trejden. Nu har man också tre potentiella backstjärnor i Rasmus Dahlin, Owen Power och Bowen Byram.


TV: Hedberg säker – snart en svensk huvudtränare i NHL

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL