Video: Viaplay
NHL

André Burakovsky stor hjälte - efter tuffa tiden: "Varit en kamp"

ANNONS

Det har varit en kämpig säsong präglad av skador för André Burakovsky, men i natt fick den 29-årige svensken återigen bli hjälte för sitt Seattle Kraken.
– Jag hade nästan glömt hur det känns, säger Burakovsky själv efter 4–3-seger mot Winnipeg.

Se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

När André Burakovsky satte sitt första mål för säsongen i början av januari trodde många säkerligen att det skulle börja trilla in fler. Så har det dock inte blivit. Den skadedrabbade säsongen har fortsatt tufft även efter återkomsten och inför nattens mach mot Winnipeg Jets stod “Lill-Burra” på endast nio poäng. Då hände det. 

Med dryga två minuter kvar att spela och 3–3 på tavlan klev Burakovsky fram i powerplay. 29-åringen skickade in pucken i mål från sin plats vid den högra tekningscirkeln och blev därmed stor hjälte för Seattle Kraken.

– Det kändes riktigt bra. Det har varit en kamp, med alla skador och missad tid. Jag tycker att jag har spelat riktigt bra hockey senaste tiden, skapat mycket och åkt mycket skridskor. Det har varit stolpe ut hela tiden, så det var skönt att äntligen få se en gå in. Jag hade nästan glömt hur det känns, säger Burakovsky själv till NHL.com. 

Även Burakovskys lagkamrater kände hur viktigt det här målet var för honom. Ett mål som endast var hans andra denna NHL-säsong, på 29 matcher - och bröt en 18 matcher lång torka.

– Jag är extremt glad för hans skull. Han har jobbat hårt och han gjorde en riktigt bra match med flera chanser. Målet kunde inte kommit vid ett bättre tillfälle, säger 3–3-målskytten Tomas Tatar.

“LAGINSATS” 

Förra säsongen stod Burakovsky för hela 13 fullträffar och 39 poäng på 49 matcher. Året dessförinnan i Colorado blev det 22 mål och 61 poäng. Minst sagt var det viktigt för honom att återigen hitta tillbaka. 

Målet fullbordade även en vändning i matchen för Seattle. Winnipeg hade kvitterat sent i andra och sedan tagit ledningen tidigt i första. 25 sekunder senare kom dock Tatars 3–3-mål som satte upp Burakovskys hjältedåd. 

– Total laginsats. Att komma hit sent i en sådan viktig match på säsongen och lyckas ta två poäng. Alla kedjor, alla killar i omklädningsrummet bidrog, det är fantastiskt att se, säger Tatar.

 

 

 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games