Foto: Bildbyrån
SHL

Malmö klarade nytt SHL-kontrakt – efter jätteskrällen

ANNONS

Malmö kommer spela i SHL även säsongen 24/25. Det står klart efter att skåningarna tog en blytung skalp hemma mot regerande mästarna Växjö.
– Skönt som fan, så klart. En riktig krigarinsats av oss, säger Fredrik Händemark till TV4.

Det har inte varit enkelt den här säsongen heller. Men med tre omgångar kvar att spela är fjolårets kvallag Malmö nu klara för fortsatt spel i SHL även säsongen 24/25. Det eftersom att det nu är nio poäng och 30+ i målskillnad på HV71 med tre omgångar kvar att spela.

Skåningarna har byggt om laget till stor del med den nya sportchefen Björn Liljander och har nu alltså lyckats hålla sig borta från ett nytt ångestkval. Det kommer också efter en blytung seger mot Växjö, en stor skräll av skåningarna. 

Det var lagets stora stjärna Janne Kuokkanen som gav hemmalaget ledningen. Även om Växjö sedan hittade 1-1-målet via Gabriel Carlsson kunde Malmö gå och vinna.

“Två flugor i en smäll”

I slutet av den andra perioden gjorde nämligen Thomas Berg-Paulsen 2-1. Ett mål som visade sig bli matchavgörande. För med bara minuter kvar kom sedan 3-1 i tom kasse av Fredrik Händemark.

– Skönt som fan, så klart. En riktig krigarinsats av oss. Växjö är ett bra lag och flyttar och skjuter pucken mycket. En tung och skön seger, säger Fredrik Händemark till TV4.

Samtidigt som Malmö i praktiken säkrade nytt SHL-kontrakt klev man också upp på en slutspelsplats.

– Det blir två flugor i en smäll. Nu får vi sikta uppåt och fortsätta ta poäng. Fokus ligger på en match i taget. Spelar vi så här kan vi ta poäng i alla matcher som är kvar.  


TV: Hedberg om den tuffa tiden i Örebro

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL