Det blev ingen pangstart för Elias Petterssonen efter det nya monsterkontraktet.
Istället var det svenske kedjekamraten, Nils Höglander som fick lovord från tränaren.
– “Höggy” var riktigt bra, säger Rick Tocchet efter 2–1-matchen.

Se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

Efter en tuffare period med endast en seger på de sju senaste tog Vancouver Canucks en efterlängtad seger. Bakom den låg dock inte stjärnan med det rykande färska kontraktet. Elias Pettersson klev av utan poäng i vad som var hans försa match efter avtalet, men fick jubla med sin landsman

Redan efter 1.37 av den första perioden skickade nämligen Nils Höglander upp pucken i nättaket bakom Anaheim Ducks Lukas Dostal och gav Vancouver ledningen. Det innebar mål nummer 19 för 23-åringen denna säsong då han slagit sig fram till en plats i förstakedjan bredvid “EP40”:

Ducks kvitterade ino kort i den första perioden, men tidigt i andra återtog Canucks ledningen genom Conor Garland. 2–1 blev slutresultatet och efter matchen fick som sagt Höglander de stora lovorden.

– Jag tycker att “Högs” var en av våra bästa forwards, kanske vår bäste forward. Han var kvick, behöll pucken på bladet och öppnande upp deras försvar. “Höggy” var riktigt bra, säger coachen Rick Tocchet efter matchen.

Höglander har nu totalt 27 poäng denna säsong. Lika många som hans poängbästa i NHL från 2020/21