Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Lukas Dostals stormatch i natt – blev hjälte i sekunddramat

Inte nog med att Lukas Dostal räddade över 50 skott i nattens segermatch mot New Jersey. Rookiemålvakten förhindrade även Jack Hughes från att kvittera på straff med två sekunder kvar i Anaheims 4–3-seger.
– Han var grym i kväll, säger lagkamraten Frank Vatrano.

Det blev en svettig batalj för Anaheim Ducks tjeckiske rookiemålvakt Lukas Dostal i nattens möte med New Jersey Devils.

Bortalaget avfyrade en kanonad med skott och ledde skottstatistiken med 19–7 efter den första perioden, samtidigt som Ducks ledde matchen med 2–1. Dostal fortsatte peppras med skott, men släppte Ducks aldrig taget om matchen utan lyckades säkra två poäng via en 4–3-seger trots att Devils avlossade totalt 55 skott på mål.

– Han var grym i kväll och har varit grym hela året. Han håller oss kvar i matcher och det är allt man kan begära av en målvakt, säger lagkamraten Frank Vatrano.

Straff i slutsekunderna

I matchen slutsekunder fick emellertid Devils superstjärna Jack Hughes en glimrande möjlighet att ordna en sen kvittering för bortalaget. Efter att Vatrano medvetet flyttat på målet efter en tilltrasslad situation tilldömdes Devils ett straffslag, en chans som Hughes dock inte kunde utnyttja då han tappade kontrollen på pucken precis framför Dostal.

Gustav Lindström noterades för en assistpoäng för Ducks, medan Leo Carlsson inte kom till spel på grund av en överkroppsskada som håller honom borta på dag-till-dag-basis. I New Jersey stod Jesper Bratt för en assist i matchen samtidigt som landsmannen Alexander Holtz lämnade matchen poänglös med blott nio minuters istid.

Anaheim Ducks – New Jersey Devils 4–3 (2–1, 2–1, 0–1)
Anaheim: Frank Vatrano 2 (29), Adam Henrique (18), Max Jones (5).
New Jersey: Timo Meier (12), Jack Hughes (20), Tyler Toffoli (26).