HockeyAllsvenskan

KLART: Efter förlusten – Västerås missar slutspelet

Västerås har haft en blytung säsong. Nu, med två omgångar kvar, är slutspelshoppet helt dött. Det efter att ha förlorat med 3-2 efter straffar mot Djurgården.

Det har varit en enda lång säsong av kris i Västerås där man också valde att sälja av en stor del av laget inför deadline för övergångar. Trots det kämpade man för att ta sig till en topp tio-plats och få chansen i play in.

Men efter lördagens förlust mot Djurgården efter straffar är det nu helt kört för laget att lyckas med det. Med två omgångar kvar är det nämligen sju poäng upp till Kalmar.

Mot Djurgården var det också gästerna från huvudstaden som tog ledningen i den första perioden. Melvin Wersäll hittade nät, men mindre än en minut senare kom kvitteringen när Carl Jakobsson utnyttjade ett misstag.

Säsongen är över

Shane Gersich gav sedan Västerås ledningen med 2-1 i den tredje perioden, och man hade då chansen att ge sig själva en möjlighet att gå ikapp Kalmar. Men istället kvitterade Linus Klasen med bara minuter kvar.

I straffläggningen vann sedan Djurgården efter att Västerås missade alla straffar.

– Jag tycker vi gör en bra match. Jag tar lite av det på mig, jag har två chanser. Laget gör i princip allt. Det är för dåligt av mig, säger kaptenen Konstantin Komarek i TV4:s studio.

Två meningslösa omgångar kvar

Förlusten innebär alltså att det nu återstår två meningslösa omgångar för Västerås. Där man först ställs mot Mora på bortaplan innan man möter Brynäs hemma i omgång 52.

Hur laget ska hantera det faktumet har Konstantin Komarek inte listat ut än.

– Jag vet inte. Jag har aldrig varit i den här situationen tidigare. Jag har ingen aning.

TV: Höjdpunkter från William Karlssons säsong