Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Arizonas mardrömssvit bruten: "En lättnad"

ANNONS

Inför nattens möte med Ottawa hade Arizona radat upp 14 raka förluster. I natt lyckades laget bryta mardrömssviten och lämna isen som segrare för första gången sedan 23 januari.
– Jag känner en lättnad, säger tränaren André Tourigny.

Den senaste tidens formkurva har fått se det lilla slutspelshopp som ändå funnits i Arizona försvinna. Inför nattens möte med Ottawa Senators hade Coyotes radat upp 14 raka segrar och således också dalat i tabellen.

I natt lyckades laget emellertid bryta den över månadslånga mardrömssviten. Detta trots att man tappade en 3–0-ledning till 3–3 i matchen man vann med 5–3.

– Helt plötsligt känns min kostym slapp. Jag har gått ned lite i vikt de sista 30 minuterna… Jag känner en lättnad, måste jag säga. Jag vet inte exakt hur jag ska beskriva det, säger tränaren André Tourigny.

“Det är stort för alla”

Nattens seger var lagets första sedan den 23 januari och stor segerorganisatör för Coyotes var lagets finske forward Matias Maccelli som stod för ett mål och två assist i 5–3-segern.

Efter att ha tappat 3–0 till 3–3 ordnade Dylan Guenther 4–3-målet i powerplay i den tredje perioden innan Maccelli fastställde slutresultatet i tom kasse.

– Det är stort för alla. För tränarna, för lagledningen, för fansen, för media – alla. Man vill vistas i en vinnande miljö och nå framgång. Jag tror att alla är nöjda och vi kommer att ha en skön ledig dag i morgon, säger Tourigny.

Trots segern är slutspelshoppet så gott som borta för Coyotes, som har 17 poäng upp till Nashville på den sista wild card-platsen i den västra konferensen med 22 matcher kvar att spela. Coyotes har inte varit i Stanley Cup-slutspel sedan “bubbelslutspelet” i Edmonton, då man som 22:a-rankat lag fick chansen att spela i slutspel. Dessförinnan hade laget inte gjort ett slutspelsframträdande sedan man gick till konferensfinal 2012.

Ottawa Senators – Arizona Coyotes 3–5 (1–3, 2–0, 0–2)
Ottawa: Vladimir Tarasenko (16), Drake Batherson (21), Shane Pinton (6).
Arizona: Michael Carcone (16), J.J. Moser (4), Nick Schmaltz (17), Dylan Guenther (7), Matias Maccelli (11).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games