Jake McGrew hittat rätt igen - tog AIK till seger

Jake McGrew har hittat rätt efter återkomsten i AIK.
I 5–2-segern mot Västerås bjöd amerikanen på två nya poäng.
– Jag är riktigt glad, säger han till TV4 under segern.

Efter endast åtta poäng på 39 matcher i Västervik fick Jake McGrew chansen att återvända till AIK under säsongen. Där har han nu verkligen hittat rätt.

När den amerikanska forwarden klev på isen hade han fyra (2+2) på åtta. När han klev av hade han stått för både ett nytt mål och en ny assist.

– Ja, jag är riktigt glad. Jag är bekväm med att vara här. Än så länge har jag bara känt mig ännu mer bekväm och mer som hemma, säger McGrew till TV4.

Stockholmarna tog ledningen i powerplay genom Richard Gynge, nio minuter in. Det dröjde sedan inte länge innan även 2–0 kom, även den gången i powerplay. På mindre än två minuter hade man greppet om hemmamötet mot Västerås. Andra målskytten var, ja såklart, Jake McGrew. Eller var det kanske debuterande Nick Hutchison som stod framför mål?

– Jag har ingen aning. Jag såg honom framför och försökte bara sätta den på mål. Fick han en klubba på den, grymt för honom, säger McGrew till TV4.

Västerås reducerade i den andra, men med fem sekunder kvar av perioden kom 3–1 för hemmalaget.

– Det var skönt. Viktigt. Andra perioden är inte bra. Vi spelar smått och viker ner oss tycker jag. Vi är inte nöjda med den. Vi hjälper inte varandra, spelar mycket en och en och skvätter med puckarna. De vinner nästan varje närkamp. Då är det jobbigt att spela hockey, säger målskytten Arvid Degerstedt till TV4.

Västerås jagade sedan länge en ny reducering i den tredje perioden. Till slut kom den. Med dryga tre minuter kvar satte Shane Gersich 2–3 och jakten på en kvittering kunde börja. Den stoppades dock snabbt av 4–2 och 5–2 i tom bur.

TV: Kempe lämnar isen skadad