Foto: Bildbyrån
SHL

HV71 har förtroende för staben: "Självklart"

ANNONS

HV71 har en nästan omöjlig uppgift framför sig och ser därmed ut att få kvala. 
Någon ny energi i båset blir det dock inte, menar ordföranden, Andreas Davidsson. 
– Vi står där vi står nu, säger han till Jönköpings-Posten.

Mycket talar för att HV71 kommer att få kvala för att hålla sig kvar i SHL. Efter torsdagens möten skiljer det nu hela nio poäng upp till Malmö med fem omgångar kvar att spela och därmed kan siktet snart hamna på ödesmatcherna mot Oskarshamn.

Tidigare år har vi sett hur lag valt att kasta om i ledarstaben inför sådana ödeskval, men nu kommer ordföranden, Andreas Davidsson med besked om att Jönköpingslaget inte går den vägen. 

– Ja, självklart har vi det (förtroende för ledarstaben). Vi står där vi står nu, det är de spelare och ledare som vi har som ska fullfölja säsongen och göra det så bra som det bara går. Möjligtvis att vi kan skruva på någonting på något sätt, säger han till Jönköpings-Posten och fortsätter: 
– Vi har de ledare vi har och vi litar på att de kommer att fullfölja det här på bästa sätt. Samma sak gäller våra spelare.

Kan skruva: “Tittar på alla tänkbara alternativ”

Davidsson nämner att man kan komma att skruva på något, vad det skulle vara vet han däremot inte än. 

– Det vet jag inte i dagsläget, men vi tittar på alla tänkbara alternativ. Men vi känner att vi har det i gruppen, vi har en bra höjd i spelet och vi vet att vi kan spela en bra hockey. Det handlar om att vi måste få fram det och upprepa det match efter match, säger han till JP. 

För HV väntar möten mot Linköping, Örebro, Växjö, Leksand och Malmö innan grundserien är slut. Tre av dessa är på bortaplan, inklusive det sista mot bottenkonkurrenten Malmö.


TV: Granqvist och Josefson om Matthews otroliga målfacit

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL