Foto: Bildbyrån
Nyhet

AVSLÖJAR: Alexander Zetterberg lämnar Örebro – klar för Boston University

ANNONS

Han har öst in poäng för Småkronorna under säsongen och är en av Sveriges främsta 06-forwards. Till nästa säsong kommer Alexander Zetterberg göra som Tom Willander och välja bort spel i Sverige för Boston University i NCAA, enligt uppgifter till Hockeysverige.se.

Alexander Zetterberg har stått för 33 poäng på 19 matcher för Småkronorna den här säsongen och kommer vara en av nyckelspelarna när Sverige slåss för ett U18-VM-guld senare i vår.

Samtidigt har 17-åringen varit en av de bästa poängplockarna i J20 Nationell där han har stått för 51 poäng på 39 matcher. Någon match i SHL har det dock inte blivit, och det ser det alltså inte ut att bli heller.

Enligt källor till Hockeysverige.se kommer nämligen talangen att lämna Örebro efter sommaren. För att vara tillgänglig för spel i NCAA redan nästa säsong kommer han att plugga dubbelt under våren för att ta en gymnasieexamen redan till sommaren.

Blir lagkamrat med Tom Willander

Där kommer Alexander Zetterberg att göra Tom Willander sällskap i Boston University. I laget just nu finns just nu bland annat även Macklin Celebrini, som av allt att döma kommer gå etta i draften i sommar.

Zetterberg är fostrad i Njurunda från början och kom sedan fram i Timrå innan det blev en flytt till Örebro. Efter två säsonger i Närke blir det nu alltså ännu en flytt för J-landslagsmannen.

Hockeysverige.se har sökt spelarens agent utan framgång. 


TV: De snyggaste svenskmålen i NHL i februari

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Poland - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM