Löfbergs Arena får utökad kapacitet.
Foto: Bildbyrån
SHL

Färjestad bygger om ståplatsläktare – får större kapacitet

ANNONS

Färjestad kommer att bygga om ståplatssektionen för hemmasupportrarna till nästa säsong. Därmed utökas arenans kapacitet med uppemot 100 platser.
– Jag tycker detta känns som en väldigt bra lösning, säger ordförande Lars Appelqvist till Värmlands Folkblad.

Till nästa säsong kommer Löfbergs arenas kapacitet att utökas med närmare 100 platser. Det står klart efter att föreningen på ett medlemsmöte under måndagskvällen meddelat att man kommer att kapa en del av restaurangen som är belägen ovanför hemmasupportrarnas ståplats för att i stället utöka ståplatssektionen.

– Det vi vinner på är givetvis en större och högre ståplats för våra supportrar. Detta innebär att vi förlorar ett antal platser i Locker Room (restaurangen) att sälja, men jag skulle säga att det är marginellt för oss. Vi får ju trots att fler platser att sälja på läktaren nu i stället. Jag tycker detta känns som en väldigt bra lösning, säger Färjestads ordförande Lars Appelqvist till Värmlands Folkblad.

Fjärde största hockeyarenan i Sverige

Den ombyggda läktaren kan stå klar till nästa säsong.

– Det hänger lite på hur långt vi går i slutspelet, och givetvis vill vi gå hela vägen där. Men allt beror på hur snabbt vi kan sätta igång med arbetet, säger Appelqvist.

Löfbergs arena har i dagen kapacitet på 8 250 personer, en kapacitet som alltså kan komma att utökas till runt 8 350 personer från och med nästa säsong. Arenan i Karlstad är redan den fjärde största hockeyarenan i Sverige, med bara Avicii Arena (13 850), Malmö rena (12 600) och Scandinavium (12 044) med större kapacitet.


TV: Tidigare NHL-målvakten hyllar Samuel Ersson

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games