Linus Ullmark.
Foto: Sergei Belski-USA TODAY Sports
NHL

Uppgifter: Linus Ullmark kan användas som trejdbete

ANNONS

Linus Ullmarks framtid i Boston Bruins är osäker. 
Nu uppger Sportsnet att den svenske stjärnan kan trejdas redan innan årets deadline – om Boston hittar ett sätt att stärka laget bland utespelarna. 
– Om de vill göra förändringar så behöver de troligtvis offra någon som redan finns i truppen och där har Ullmarks namn dykt upp, säger insidern Elliotte Friedman i podcasten “32 Thoughts”

Förra året prisades Linus Ullmark som den bästa målvakten i NHL då han vann Vezina Trophy. 

Men nu är hans framtid i Boston Bruins osäker. Det har länge varit spekulationer kring Ullmarks långvariga framtid i Boston då klubben har ryktats vilja satsa på den yngre Jeremy Swayman som sin förstemålvakt framöver. 

Nu uppger också Sportsnet att Ullmark eventuellt skulle kunna trejdas redan innan årets deadline om klubben vill stärka upp bland utespelarna för att kunna utmana om Stanley Cup. 

– Lag där ute tror att Bruins försöker uppgradera sin trupp inför slutet på säsongen. Om man tittar på vad de har så är det tydligt att de inte har några nya unga talanger att locka med, vill de då verkligen trejda bort några av topptalangerna som redan spelat i NHL? Jag tror inte det. Så om de vill göra förändringar så behöver de troligtvis offra någon som redan finns i truppen och där har Ullmarks namn dykt upp, säger insidern Elliotte Friedman i podcasten “32 Thoughts”.

Linus Ullmark intressant för flera klubbar

Den 30-årige svensken har varit en toppmålvakt sedan han kom till Boston och har också ett lagvänligt kontrakt på fem miljoner dollar per säsong till 2025, vilket är bra värde för en förstemålvakt av hans kvalité. Det gör att han är intressant för flera klubbar. 

Detta är dock endast möjligt om Boston känner att Swayman kan leda laget hela vägen och ifall de tror att AHL-keepern Brandon Bussi är redo att kliva upp som andremålvakt i NHL. 

Enligt Elliotte Friedman är det dock inte sannolikt att Ullmark trejdas redan innan nästa veckas deadline. 

– Jag tror inte att det är omöjligt. Men hela grejen är, om Boston försöker vinna Stanley Cup, varför skulle du då göra dig av med en dina största styrkor? Det enda scenariot jag ser är om de hittar något som de tycker är så bra att det inte finns något annat alternativ, säger Friedman.


TV: Det bästa från Linus Ullmark 2023/24

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM