Rögle vinnare i ödesderbyt: "Mycket som står på spel"

Under lördagen möttes lag elva och tolv i SHL-tabellen. Och för att krydda det hela var det också ett Skånederby – där Rögle vann och nu lämnar den värsta bottenstriden.
– Det är kul att spela hockey just nu, säger Simon Ryfors.

Rögle och Malmö hade båda chansen att sticka ifrån HV71 och ta sig uppåt i tabellen med en vinst i det för dagen extra kryddade Skånederbyt.

På sin hemmaplan kom då Malmö ut starkast och tog också ledningen när Teemu Kivihalme, lite turligt, fick in 1-0-målet. Det var dock inte någonting som störde Rögle nämnvärt, utan gästerna jobbade sig målmedvetet in i matchen.

I numerärt överläge styrde Albin Sundsvik in 1-1, ett resultat som stod sig perioden ut.

I den andra akten kom sedan också ledningsmålet när Simon Ryfors klev fram och prickade in det förlösande 2-1-målet. För efter det lyckades Rögle spela på ledningen och lyckades även tysta hemmapubliken.

– Det är otroligt, Skånederby och en laddad match. Sen jag kom tillbaka från skadan är jag nöjd med mig själv och jag har varit med och bidragit. Det är kul att spela hockey just nu. Det är mycket som står på spel men vi har en go känsla i laget och det gäller att älska laget, säger Simon Ryfors till TV4 efter matchen.

Reducerade med elva sekunder kvar

Malmö var tvungna att kliva upp i den tredje perioden, men fick värsta tänkbara start när man drog på sig ett lagstraff för för många spelare på banan.

Rögle var då heller inte sena att utnyttja det utan hittade omgående ett 3-1-mål, något som också stängde tillställningen.

Med elva sekunder kvar reducerade Malmö, men det var lite försent för att det skulle bli match av den här tillställningen.

TV: Auston Matthews snyggaste mål 23/24