Frederik Dichow fick vinna mot Frölunda.
Foto: Bildbyrån
Intervju

Frederik Dichow vann mot sitt förra lag: “Visste hur de skulle spela”

ANNONS

HV71 tog två viktiga poäng i och med straffsegern mot Frölunda. 
För målvakten Frederik Dichow betydde segern dock mer än bara poängen då han fick vinna mot sitt förra lag. 
– Jag ville visa att de fattade fel beslut, det betydde mycket för mig, säger dansken till hockeysverige.se. 

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)

Efter dubbla förluster mot Skellefteå och Timrå var HV71 piskade att vinna mot Frölunda under lördagskvällen för att kunna minska avståndet upp till Malmö ovanför kvalstrecket. 

HV tog då två oerhört viktiga poäng genom att vinna med 2-1 efter straffläggning mot Frölunda. En av hjältarna i matchen blev målvakten Frederik Dichow som stod för en fin insats mellan stolparna. 
– Jag tycker att det var en jämn match i början med sedan tar vi över i andra och tredje perioden och spelar jättebra. Killarna hjälper mig jättemycket och spelar väldigt bra framför mig. Jag tycker att det ska vara tre poäng i dag men vi är jättenöjda med två poäng, säger den danske burväktaren till hockeysverige.se efteråt. 

När Henrik Borgström gjorde mål på den avgörande straffen så utbröt ett stort jubel i Husqvarna Garden och även spelarna på isen fick en större glädjeexplosion än vanligt. 
– Alla poängen räknas nu i slutspurten. Jag tror att alla var glada för vinsten och för mig också och att jag fick vinna mot mitt gamla lag. De vet hur mycket det betydde för mig. Det var jätteviktigt och riktigt kul att vinna, säger Dichow om firandet.

“Fick extra energi av att möta Frölunda”

Frederik Dichow spelade i Frölunda förra säsongen och inledde även årets säsong där i höstas. Men han ratades sedan av klubben och blev nedpetad som tredjemålvakt innan flytten gick vidare till HV71. Nu fick han dock revansch. 

Hur var det för att möta ditt gamla lag? 
– Det var lite nervöst innan matchen ändå. Men sedan försökte jag inte tänka så mycket på det utan bara spela mitt spel och hanterade det som alla andra matcher. Självklart fick jag lite extra energi mot Frölunda och det var helt underbart att få vinna just i kväll. 

Frederik Dichow fick revansch på Frölunda. Foto: Bildbyrån

Även om Dichow “bara” behövde göra 16 räddningar i matchen så saknade inte Frölunda heta målchanser. Bland annat i första perioden kom göteborgarna i flera frilägen och kontringar där Dichow fick ingripa och göra ett antal högklassiga räddningar. 

Hur ser du på din insats och den starten? 
– Man kommer liksom in i matchen snabbt. Jag visste hur Frölunda skulle agera eftersom det är så de spelar. Jag trodde faktiskt att de skulle göra så mer i hela matchen men vi tog över på ett bra sätt i andra och tredje.

Frederik Dichow: “Har tagit riktigt många av deras straffar”

I straffläggningen gjorde Frölunda bara ett mål på fyra straffar. David Edstrom, Carl Klingberg och Max Friberg missade alla medan Mikael Ruohomaa gjorde målet. Frederik Dichow gjorde då två räddningar då Klingbergs straff gick i stolpen men han stoppade både Edstrom och Friberg. 

Enligt 22-åringen så hade han en fördel av att ha spelat i Frölunda tidigare då han kände till straffläggarna och deras varianter. 
– Jaja, jag känner ju till det och vet lite hur det de gör. Jag har tagit riktigt många straffar på dem som lade straffar. Det var bara Ruohomaa som jag inte spelat med så jag visste inte alls vad han skulle göra. Han lade en bra straff och sedan hade jag lite tur där på Klingbergs straff som tog i stolpen. Men jag hade lite känsla för hur de skulle göra på straffarna.

För egen del, var det extra skönt att vinna mot Frölunda med tanke på hur det blev för dig när du spelade där? 
– Absolut, så var det. Man ville ju visa att de fattade fel beslut helt enkelt. Men det var framför allt fantastiskt kul att vinna och viktigt för laget, avslutar Frederik Dichow.


TV: Auston Matthews snyggaste mål 23/24

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Lausanne - Zürich National League
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
torsdag 02 maj
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games