Foto: Bildbyrån (Montage)
SHL

Färjestad tog segern i stökiga toppmötet mot Växjö: "Det är hockey"

ANNONS

Det var både jämnt och irriterat när Växjö tog emot Färjestad. 
Till slut var det bortalaget som gick segrande ur det stökiga toppmötet och cementerade sin position som serieledare. 
– Det är hockey, säger Linus Johansson till TV4 under 4–3-vinsten.

Det blev minst sagt heta känslor när ettan och tvåan i SHL-tabellen rök ihop under torsdagen. Efter en händelserik inledning tog det hela fart i den andra perioden och totalt sju spelare fick tvåminuters straff för roughing inom cirka två minuter. 

– Det är en rolig match. Det är lite känslor, lite blod och lite tänder. Det är hockey, säger Linus Johansson till TV4, Färjestadkaptenen som var en av de inblandade. 

Växjö fick ett mål bortdömt tidigt efter granskning och istället blev det Färjestad som inledde målskyttet kort därefter genom Liam Öhgren i powerplay. Hemmalaget kvitterade sent i perioden och behöll sedan sitt lugn för att äta sig in i det hela i den stökiga andra perioden.

– Vi blandar och ger lite. I andra tycker jag vi tar över. Godkänt. Vi pratar mycket om tålamod och inte stressa upp oss. Även om de gör första kassen tycker jag vi behåller lugnet och det har vi visat under säsongen, att det är en styrka, säger sedan 2–1-målskytten Gabriel Carlsson till TV4.

Vände och avgjorde: “Slutar spela i tredje”

I den tredje kom sedan lyftet för Färjestad. Lucas Forsell och Joakim Nygård vände mötet från 1–2 till 3–2 på endast ett par minuter och Växjö var pressade att kvittera. En utvisning gav just denna chansen och Dylan McLaughlin utnyttjade den. Straffar skulle krävas och väl där var det skytteligaledaren, David Tomášek som avgjorde som enda målskytt när Carl Lindbom stod emot alla Växjös straffar. Slutresultat: 4–3 till gästerna. 

– Det är två bra hockeylag och en jämn match. Jag tycker tyvärr att vi tappar initiativet och slutar spela lite grann i tredje perioden. Vi blir lite för passiva. Det är jag inte riktigt nöjd med. Vi lyfter det på slutet och direkt får vi en utvisning och gör mål på det också, säger Växjös tränare Jörgen Jönsson till TV4 efter matchen.


TV: Det bästa från Fabian Zetterlunds säsong

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games