Philip Broberg.
Foto: Bildbyrån/USA Today Sports
NHL

Edmonton Oilers kommer inte släppa Philip Broberg för en rental

ANNONS

Philip Broberg förväntas bli trejdad av Edmonton Oilers. Men en sak är klar: klubben kommer inte att släppa den svenske backen i utbyte för en spelare på utgående kontrakt.

2019 draftades Philip Broberg som åttonde spelare i första rundan av Edmonton Oilers. Snart fem år senare har backtalangen fortfarande inte lyckats etablera sig på NHL-klubbens blålinje.

Den här säsongen har han mestadels hållit till i farmarlaget Bakersfield Condors i AHL, och det har blivit tydligt att hans framtid inte finns i Oilers organisation. Klubben kan komma att trejda svensken innan trade deadline 8 mars, men det kommer i så fall inte att bli i utbyte för en rental, det vill säga en spelare som sitter på ett utgående kontrakt och kan gå vidare som free agent till sommaren.

“Philip Broberg kommer inte trejdas mot rental”

Under helgens Hockey Night in Canada meddelade Sportsnets Elliotte Friedman att det inte är ett alternativ för Oilers general manager Ken Holland.

– Han kommer inte att gå någonstans i utbyte för en rental. Jag tror att en del lag har ställt frågan, men att Oilers har gjort klart för dem att det inte kommer att ske, sade Friedman under sändningen.

Philip Broberg gjorde tio poänglösa matcher för Edmonton under inledningen av säsongen. Därefter skickades han ned till AHL och har stått för 19 poäng (1+18) på 29 matcher för Bakersfield Condors. 

Sedan han lämnade Skellefteå AIK i SHL för spel i Nordamerika har2021 har Broberg spelat 79 matcher för Edmonton Oilers och samlat ihop två mål och totalt elva poäng i NHL.


TV: Succédebut för Philip Broberg – läckra förarbetet i fokus

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM