Johan Hedberg.
Bildbyrån
SHL

Johan Hedberg har varit i kontakt med Rögle: "Mönsterförening"

ANNONS

Det har gått en månad sedan Johan Hedberg fick sparken från Örebro. Nu rapporterar HD att han har varit i kontakt med Rögle och pratat framtid.  
– Har jag pratat med representanter för Rögle? Ja, bekräftar Hedberg för HD.

Johan Hedberg ska vara ett av namnen som Rögle BK tittar på i jakten på ny tränare till nästa säsong, det var Aftonbladet först att rapportera och sedan fick Helsingborgs Dagblad uppgifterna bekräftade. HD hade tidigare uppgett att Rögle har två huvudkandidater som man tittar på.

Hedberg fick sparken från Örebro HK för en månad sen och har sedan dess gått utan tränarjobb. Men nu berättar han att han och Rögle har varit i kontakt med varandra.

– Har jag pratat med representanter för Rögle? Ja. För vi en aktiv diskussion? Nej, det skulle jag inte säga, säger han till HD.

"En mönsterförening"

Hedberg berättar att han tagit tid till att fundera och landa i det som hänt, efter han fick gå från Örebro - men samtidigt känner han suget efter hockeyn och att coacha igen. Han tillägger också att han har en positiv bild av Rögle. 

– Det är en mönsterförening på många sätt och vis, sett till faciliteter och vad de gjort under Abbott-brödernas era. De har dessutom ofta spelat en kul hockey med mycket intensitet, säger han till HD.

Tidigare har HD även rapporterat att Niclas Hävelid är huvudkandidat för någon typ av roll i Rögle. Han är idag ansvarig för Linköping HC:s juniorverksamhet. Det finns också en koppling mellan Hävelid och Hedberg sen innan, och att jobba tillsammans hade Hedberg inte haft något emot.

– Jag kan säga att ”Hävan” är en av de absolut bästa hockeymänniskor jag någonsin träffat. Vi hade fyra jätteroliga år i Atlanta, där vi spelade ihop och levde väldigt tätt. Det vore jättekul om våra hockeyvägar skulle korsas någonstans, säger Hedberg.

Innan tiden i Örebro var Johan Hedberg huvudtränare i Mora IK i tre säsonger, och målvaktstränare samt assisterande tränare i San Jose Sharks under fem år. 


TV: Höglander målskytt när Vancouver vann

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
03:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL