Danick Martel var ordentligt besviken efter sin SHL-debut.
Bildbyrån
SHL

Danick Martel besviken efter debuten med Örebro: "Frustrerande"

ANNONS

Kanadensaren Danick Martel gjorde igår sin debut för Örebro, men det blev ingen succéstart. Han spelade bara runt tre minuter och var inne på isen vid båda Modos mål. Efter matchen var han rejält besviken.
– Frustrerande. Jag kom hit för att hjälpa laget och var inte en del av matchen, säger han till NA.

Danick Martels debut för Örebro HK blev en han nog snabbt gärna glömmer. Han fick begränsat med speltid och var inne på båda Modos mål. Efteråt var han väldigt besviken.

– Frustrerande. Jag kom hit för att hjälpa laget och var inte en del av matchen, även om man ser på statistiken att det är –2 på mig. Men jag var på isen i två sekunder på ena och på den andra var det en spelvändning på blå där jag inte var nära spelet, säger han till Nerikes Allehanda.

“Inte mitt beslut”

Martel blev spelklar endast några timmar före nedsläpp, eftersom att arbetstillståndet blev klart först då. Inför matchen var han uppskriven som 13:e forward, och förklaringen han fick till det var att laget hade vunnit två raka matcher innan.

– Mitt första byte var kanske 13 minuter in i första perioden. Det är tufft när benen inte riktigt går. Det suger alltid att vara 13:e forward. Jag trodde inte jag skulle vara det hela matchen men han gjorde det valet. Det är inte mitt beslut, säger han till NA.

Örebros tränare Niklas Eriksson fick efteråt chans att svara på Martels uttalande. Att matcha laget på det sättet Örebro gjorde var ganska naturligt, berättar Eriksson.

– Jag vet inte vad jag ska svara på det utan det får han stå för. När vi försöker jaga ikapp 0–2 i tredje så går vi ner på folk och matchar de vi tycker varit bäst för dagen, kanske de som gjort poäng och mål för oss under säsongen, säger Eriksson till NA.

Innan han kom till Örebro, inledde Danick Martel den här säsongen med HPK i finska ligan. Där blev det 23 poäng på 39 matcher för kanadensaren.


TV: Marc-André Fleury överraskas av barnen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Poland - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM