Björklöven förlorar igen – Tingsryd tar andra segern i Umeå

I kväll förlorade “Löven” hemma mot Tingsryd med 4-1.
– Jag tror att det skakar om lite i Björklöven, säger TV4-experten Johan Tornberg.
– Björklöven tycker att man är lite bättre än vad man är, säger Fredrik Söderström.

Det svajar fortfarande för björkarna uppe i Umeå.

Björklöven har haft problem hemma i Winpos Arena en längre tid och har bara plockat tre trepoängare där de senaste tre månaderna. De har också haft en udda trend där de vunnit mot topplag som Brynäs, AIK och Södertälje hemma men förlorat mot lagen längre ner i tabellen.

Under onsdagskvällen kom ännu en förlust hemma mot ett bottenlag. “Löven” förlorade nämligen med 4-1 mot Tingsryd och TAIF har därmed vunnit båda matcherna i Umeå den här säsongen.

Björklöven tappade ledning

Björklöven startade dock matchen bäst och var det klart bättre laget i första perioden. De tog då även ledningen genom ett direktskott av Scott Pooley i powerplay – men där tog det roliga slut.

I den andra perioden klev Tingsryd i stället upp och vände på steken. Kvitteringen kom i powerplay då Gabriel Säll lade en puck mot mål och styrdes in bakom målvakten Niklas Svedberg via en Björklövenback. Senare kunde samme Säll sätta 1-2 i nästan öppet mål efter en fin passning av Jonatan Harju från bakom målet.

Efter att tredje perioden börjat kunde Tingsryd utöka till 1-3 sedan Björklöven slarvat i egen zon och Melker Eriksson spelade fram Anton Lundmark som bara kunde lägga in pucken i öppet mål.

Tingsryd tar stort steg mot nytt kontrakt

Björklöven jagade ett mål för att komma tillbaka in i matchen men var oförmögna att få hål på TAIF-keepern Tomas Rydén som gjorde en bra match mellan stolparna.

“Löven” pressade på i slutet då de tog ut målvakten för en extra anfallare men lyckades inte göra mål utan i stället kunde Tingsryd avgöra då Gustav Eurenius lade in 1-4 i tom kasse. Rydén spelade en stor roll i vinsten då han stoppade 32 av 33 skott.

Förlusten innebär att Björklöven nu har närmare ner till tabellsjuan Kalmar (sju poäng) än upp till tabelltvåan AIK (åtta poäng).

– Jag tror att det skakar om lite i Björklöven – igen. Det har ju gjort det några gånger under säsongen, framför allt då på hemmaplan där de ställer till det. Det här racet trodde jag var klart men det kan jag inte säga när jag ser vad som händer för Björklöven den här kvällen, säger TV4-experten Johan Tornberg efter Lövens förlust och får medhåll av kollegan Fredrik Söderström
– Min känsla är att man spelar en för svår hockey. Björklöven tycker att man är lite bättre än vad man är. De spelar lite komplicerat, smått och för riskfullt. De har inte lärt sig läxan, säger Söderström.

För Tingsryd var det dock en viktig seger då de ökar sitt avstånd ner till Östersund nedanför kvalstrecket. Tingsryd har nu 16 poängs försprång samtidigt som de också har en match till godo gentemot ÖIK. Segern innebär alltså att TAIF tar ett stort kliv mot nytt kontrakt.

Björklöven – Tingsryd 1–4 (1-0,0-2,0-2)

Björklöven: Scott Pooley.
Tingsryd: Gabriel Säll 2, Anton Lundmark, Gustav Eurenius.

TV: Tidigare NHL-målvakten hyllar Samuel Ersson