Nils Höglander målskytt igen - i nya konstellationen

Nils Höglander vill inte vara sämre än Vanvouvers nye svensk, Elias Lindholm.
I söndagssegern mot Washington bjöd 23-åringen på ett läckert avslut efter svenskt samspel.
– Oj, oj, oj, vilket läckert mål, sa Viaplays kommentator Niklas Holmgren i 3–2-matchen.

Se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

Med ny konkurrens i laget i form av Elias Lindholm verkar även Nils Höglander ha höjt sig. I söndagens 3–2-seger borta mot Washington sprätte han upp pucken i nätet på läckert vis efter fint samspel med sin nye kedjekamrat Elias Pettersson

– Oj, oj, oj, vilket läckert mål. Det är typiskt Nils Höglander, sa Viaplays kommentator Niklas Holmgren i sändningen.

De två första matcherna efter Elias Lindholms intåg tog han plats i Vancouvers andrakedja tillsammans med stjärnan Elias Pettersson, men under söndagen och föregående match hittades Lindholm i toppkedjan med J.T. Miller och Brock Boeser. Det hela har öppnat för Nils Höglander som flyttats från en fjärdekedja till andra uppställningen för att spela med Elias Pettersson. I denna nya konstellation har Höglander nu gjort mål i två raka matcher.

Avgjorde i förlängningen: "En av de bästa i ligan"

Resten av matchen då?

Höglanders läckra mål kom tätt inpå Alexander Ovetjkins 2–1 för hemmalaget och gav ställningen 2–2 inför tredje perioden. 20 minuter spel senare väntade förlängning och väl där avgjorde Vancouver. J.T. Miller skickade in 3–2 med knappa fem sekunder kvar och säkrade poängen.

– Ett bra avslut av Miller. Det är därför han är en av de bästa spelarna i ligan, säger lagkamraten Conor Garland till NHL.com.