Helsingborg förlorade mot Boro/Vetlanda

Boro/Vetlanda kvalklart efter seger mot Helsingborg

Efter en bra säsong i HockeyTvåan Alltvåan södra herr är Boro/Vetlanda nu klart för kval. Det efter seger, 5-4 (1-0, 1-2, 2-2, 1-0) efter förlängning, på bortaplan mot Helsingborg.

Erik Ryberg blev matchhjälte med sitt avgörande 5-4-mål 1.21 in i förlängningen.

Segern var Boro/Vetlandas fjärde på de senaste fem matcherna.

Boro/Vetlanda tog ledningen efter 19.47, genom Wilhelm Karlsson framspelad av Alfred Kjellflo och Erik Ryberg. Efter 5.18 i andra perioden nätade Oskar Du Rietz, framspelad av Ville Henell och gjorde 0-2.

Helsingborgs Robin Bringsén gjorde 1-2 efter 7.59 på pass av Jonathan Hampton.

Jonathan Hampton gjorde dessutom 2-2 efter 19.50 framspelad av Linus Dahlgren och Wille Johansson.

Boro/Vetlanda gjorde dock två snabba mål tidigt i tredje perioden och gick från 2-2 till 2-4, målen av Oliver Talvikunnas och Erik Einarsson.

Helsingborg reducerade och kvitterade till 4-4 genom Robin Bringsén och Jonathan Hampton. Det sista målet kom med 2.35 kvar att spela. I förlängningen tog det 1.21 innan Boro/Vetlanda avgjorde till 4-5. Matchvinnare för bortalaget blev Erik Ryberg.

Erik Ryberg gjorde ett mål för Boro/Vetlanda och två assist. Robin Bringsén och Jonathan Hampton gjorde två mål och ett assist var för Helsingborg.

Det här var Helsingborgs fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Boro/Vetlandas sjätte uddamålsseger.

Med tre omgångar kvar är Helsingborg på nionde plats i tabellen, medan Boro/Vetlanda är på tredje plats.

I nästa match möter Helsingborg Sölvesborg borta och Boro/Vetlanda möter HC Lidköping hemma. Båda matcherna spelas onsdag 14 februari 19.00.