TV: Leo Carlssons nya show – bjöd på konstpassning: "Såg en kille i svart"

Det blev en 5-3-förlust för Anaheim mot Edmonton. Men efterspelet handlade ändå om Leo Carlsson – som stod för en klassassist till Ryan Strome.
– Jag tycker att jag spelade en bra match, säger succérookien.

Leo Carlsson har nu gjort poäng två matcher i rad efter en ny assist. Den senaste var också väldigt grann.

Med ryggen vänd mot motståndarmålet lyckades 19-åringen hitta en helt fristående Ryan Strome som bröt in, väntade ut målvakten och sen la pucken i mål. En passning som återigen gjorde att svensken fick stora hyllningar.

– Det var ett trasigt spel. Sen såg jag en kille i svart tröja så jag bara slog in den där och sen var målet helt hans, säger talangen själv till insidern Derek Lee om målet.

Målet gav Anaheim ledningen med 2-1 mitt i den andra perioden. Men det hjälpte föga i slutändan. Evander Kane satte ett hattrick och Connor McDavid hade tre assist.

Satt utvisad vid avgörandet

För Leo Carlsson blev det dryga 17 minuters speltid.

– Jag tycker att jag spelade en bra match. Det är ett bra lag med två av världens bästa spelare, det är tufft ibland.

Svensken satt också utvisad när Leon Draisaitl gjorde 4-3 i den tredje perioden. Ett mål som blev matchavgörande.