Marc-André Fleury överraskades av sina barn inför mötet med Pittsburgh Penguins.
Foto: Viaplay
NHL

TV: Här läser Marc-André Fleurys barn upp laguppställningen

ANNONS

Minnesota Wild firade Marc-André Fleury för hans 1 000 NHL-matcher inför nattens möte med forna klubben Pittsburgh Penguins. Men redan innan dess fick målvaktslegendaren en boost då han överraskades av sina tre barn i omklädningsrummet.
– Jag har blivit mjukare och mjukare med åren, säger Fleury till NHL.com efter 3–2-vinsten.

Manuset kunde knappast ha varit bättre skrivet.

När Minnesota Wild skulle uppmärksamma Marc-André Fleury för att han nått milstolpen 1 000 NHL-matcher stod hans gamla klubb Pittsburgh Penguins för motståndet i Xcel Energy Center i natt.

Fleury draftades som första spelare av Penguins i NHL-draften 2003 och representerade klubben i 14 säsonger innan han försvann till Vegas Golden Knights i expansionsdraften 2017. Under sin tid i "Steeltown" var han med om att vinna tre Stanley Cup-titlar.

Ceremonin på isen föregicks av en speciell överraskning från Fleurys barn. Alldeles innan Wild beträdde isen klev döttrarna Estelle och Scarlett samt sonen James in i omklädningsrummet och läste upp den startande laguppställningen. Till en stolt pappa och lagkamraternas stora nöje.

Stoppade 34 skott mot Pittsburgh Penguins

På isen fortsatte firandet och följdes även upp av en stabil insats mellan stolparna från 39-åringen. Han stoppade 34 av 36 skott när Minnesota Wild vann matchen med 3–2.

– Jag är glad att det är över, säger han till NHL.com om firandet. Jag var lite nervös inför allting. Jag har blivit mjukare och mjukare med åldern, och att se mina barn på isen och jumbotronen… Gamla lagkamrater… Jag vet inte, det påverkar mig. 

Jonas Brodin noterades för både mål och assist för Minnesota Wild i matchen medan Joel Eriksson Ek stod för en assist. Erik Karlsson hade en assistpoäng för Pittsburgh Penguins.

Marc-André Fleury är inne på sista året på sitt kontrakt med Minnesota Wild och det är oklart om han har för avsikt att spela mer. Hittills har det blivit 1 010 NHL-matcher i karriären för Pittsburgh, Vegas, Chicago och Minnesota, Bara Martin Brodeur (1 266), Roberto Luongo (1 045) och Patrick Roy (1 029) har spelat fler matcher av målvakterna genom NHL-historien.

Minnesota – Pittsburgh 3–2 (1–0, 1–1, 1–1)
Minnesota: Matt Boldy (17), Jonas Brodin (2), Kirill Kaprizov (20).
Pittsburgh: Reilly Smith (9), Sidney Crosby (28).


TV: Highlights från matchen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games