Foto: Bildbyrån
Nyhet

Eric Himelfarb förlänger med Basel – efter starka säsongen

ANNONS

Basel har aldrig varit i högstaserien i Schweiz. Men under Eric Himelfarbs ledning är föreningen nu en av favoriterna att ta steget upp. Samtidigt meddelar Basel nu att man har förlängt med den tidigare SHL-profilen.

Eric Himelfarb spelade från 2010 till 2016 i Sverige och färgade under sina år ligan. Det blev spel i Rögle, Linköping, Leksand och Malmö. Där han, efter att ha släppts av Leksand, var med och spelade upp Malmö i den avgörande matchserien mot just Leksand.

Kanadensaren var under kvalet tongivande och sköt fem mål.

Efter säsongen i Malmö lämnade Eric Himelfarb för spel i Schweiz. Där har han blivit kvar efter karriären. Som tränare gör han just nu också succé. Efter att tidigare under säsongen vunnit National Cup med Basel kom laget nu tvåa i Swiss League, på målskillnad bakom La Chaux De Fonds.

“Passar perfekt in”

– Eric är en hårt jobbande och målorienterad ung tränare. Han har en bra relation med spelarna och gör ett excellent jobb med att förbereda spelarna inför matcherna. Med hans ödmjuka och ambitiösa attityd passar han också perfekt in i profilen vi vill ha, säger sportchefen Kevin Schläpfer. 

Strax ska också kvartsfinalen Visp börja. Det i ett slutspel där Basel nu går för att första gången någonsin ta sig upp i högstaligan.

Eric Himelfarbs framgångar har inte heller gått omärkta förbi, utan nu väljer Basel att skriva på för ett till år som huvudtränare i klubben.


TV: De bästa "mitt i säsongen-värvningarna" i svensk hockey

Den här artikeln handlar om: