Leif Rohlin.
Foto: Ronnie Rönnkvist & Bildbyrån (Montage)
HockeyAllsvenskan

Leif Rohlins stenhårda kritik mot Västerås: "Skäms"

ANNONS

Västerås fortsätter att förlora och drömmen om SHL glider längre och längre bort för varje vecka. Det hela gör att klubbprofilen, Leif Rohlin riktar stenhård kritik mot laget. 
– Man har passerat gränserna för att det inte är tillräckligt bra för länge sedan, säger han  i en intervju med VLT. 

Två segrar på de tolv senaste matcherna. Efter onsdagsförlusten hemma mot Kalmar är detta nu verkligheten för Västerås. Satsningen och drömmen om SHL 2024 ser därmed minst sagt ut att vara långt bort. 

– Det återspeglas inte harmoni på isen. Det är press och ångest. Man har passerat gränserna för att det inte är tillräckligt bra för länge sedan, med tanke på vilken kravbild som finns utifrån och från laget självt, säger nu klubbprofilen, Leif Rohlin i en intervju med VLT. 

Den tidigare storbacken som gjorde nio säsonger i klubben och sedan återvände som sportchef 2007 till 2010 har uttryckt sin frustration vid flera tillfällen under säsongen. I ett inlägg på facebook från slutet av januari skrev han exempelvis ”T o m jag och många f d spelare skäms att ni bär gulsvart tröja”. Ett uttalande som han fortfarande står bakom.

– Det var efter förra veckans debacle, inte efter debaclet mot Kalmar hemma, men jag står för vad jag skrev. Det finns spelare i dagens VIK som får jävligt bra förutsättningar att prestera, men de måste vilja spela i SHL. Det håller inte att vara mätt och belåten och tycka att VIK i allsvenskan är en ganska bra tillvaro. Du får förutsättningar att skapa dig ett SHL-kontrakt nästa år. Det är inte hundra procent, men nära på, att de har misslyckats med det den här säsongen, säger han till VLT och fortsätter: 
– Spelarna har störst ansvar, men alla måste titta sig i spegeln utifrån vilken roll man har i klubben. När jag var sportchef var det största problemet att jag själv inte kunde gå ut och påverka på isen.

Utöver åren i Västerås har Rohlin ett OS-guld, VM-silver, VM-brons och spel i NHL på meritlistan.


TV: SVEP: Alla mål från nattens NHL-matcher

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL