Tingsryd vann mot Västervik

Uddamålsseger för Tingsryd mot Västervik

Hemmalaget Tingsryd vann matchen mot Västervik i Hockeyallsvenskan. Resultatet i onsdagens match i Dackehallen blev 4-3 (0-0, 2-1, 2-2).

Första perioden blev mållös. Andra perioden var jämn. Västervik inledde bäst och tog ledningen genom Victor Öhman efter 3.47, men Tingsryd kvitterade genom Simon Åkerström. Och Tingsryd hann också ta ledningen, genom Emil Forslund. 10.55 in i tredje perioden slog Joel Kant till på pass av Anton Svensson och Anton Schagerberg och kvitterade för Västervik.

11.24 in i perioden nätade Tingsryds William Fransson framspelad av Pontus Netterberg och Joachim Nermark och gav laget ledningen för Tingsryd.

Efter 16.33 nätade Lucas Lagerberg på pass av Anton Lundmark och Melker Eriksson och ökade ledningen för Tingsryd.

Västervik reducerade till 4-3 med 49 sekunder kvar att spela genom Mathias Wigley framspelad av Anton Schagerberg och Anton Svensson. Mer än så blev det dock inte för Västervik.

Tingsryd har två segrar och tre förluster och 13–15 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Västervik har en vinst och fyra förluster och 11–19 i målskillnad. Det här var Tingsryds sjunde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Västerviks nionde uddamålsförlust.

Tingsryd stannar därmed på tolfte plats, och Västervik sist, på 14:e plats, i tabellen. Avståndet mellan lagen ökar nu till 17 poäng och Västervik ser därmed ut att få väldigt svårt att ta sig upp på säker mark.

I nästa match möter Tingsryd Kalmar borta och Västervik möter Västerås hemma. Båda matcherna spelas fredag 9 februari 19.00.