Olofströms IK vann mot Halmstad HF
Montage
J20 Region

Olofström avgjorde med fem mål i sista perioden

ANNONS

I två perioder hängde Halmstad HF hyggligt med i matchen borta mot Olofström. Men Olofström öste på rejält i tredje perioden. Till slut blev det hela 6-1 (1-0, 0-0, 5-1) i matchen i J20 Region syd Topp 6 herr.

– Vi gör en riktigt bra match i 60 minuter. Spela konsekvent efter det sättet som vi har kommit överens om att göra. Visar stort tålamod och till slut får vi också utdelning ju längre matchen går. Vi har en sekvens i andra perioden när vi får en fem minuters utvisning där vi gör ett fantastiskt jobb i boxen och vi blockar 15 skott. Skönt att få studsa tillbaka efter två stycken förluster, kommenterade Olofströms huvudtränare Roger Jönsson.

Olofström började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 1.13 slog Malte Hedlin till framspelad av Elvis Sjölin och Lukas Scheffmann.

Andra perioden blev mållös. Olofström hade övertaget i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.46 genom Valter Holgersson, och gick upp till 3-0 innan Halmstad HF svarade.

6-1 blev det till slut för Olofström.

Olofström har tre segrar och två förluster och 16–16 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Halmstad HF har två vinster och tre förluster och 9–18 i målskillnad.

För Olofström gör resultatet att laget nu ligger på andra plats i tabellen, medan Halmstad HF är på femte plats.

Tisdag 6 februari möter Olofström Borås borta 19.30 och Halmstad HF möter Tingsryd hemma 19.20.


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL